Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

La Obştea Tulnici – Costel Nicoară acuză un boicot, Alin Olteanu un puci


Alegerile organizate, duminică, la Obștea Tulnici au fost boicotate de fostul Consiliu de Administrație al obștii în frunte cu președintele Alin Olteanu, susține candidatul la funcția de președinte al obștii, Costel Nicoară. Acesta a afirmat că de frica repercusiunilor, doar 105 dintre cei 2159 membri obșteni cu drept de vot s-au prezentat duminică la urne. Nicoară a afirmat că oamenii au fost amenințați că nu își vor mai primi drepturile dacă participă la această adunare generală. Contactat de reporterii noștri, Alin Olteanu a susținut că nici una dintre acuzațiile lui Costel Nicoară nu este adevărată. Alegerile de duminică au fost organizate de Consiliul de Administrație al Obștii Tulnici, recunoscut și validat de Judecătoria Tîrgu Bujor, județul Galați. Alegerile au avut loc după ce Valentin Ionescu a renunțat la funcția de președinte. Duminica viitoare vor fi organizate, din nou, alegeri pentru președinția Obștii Tulnici.

    Candidatul la funcția de președinte al Obștii Tulnici, Costel Nicoară, a declarat că alegerile organizate, duminică, au fost boicotate de fostul Consiliu de Administrație al obștii în frunte cu președintele Alin Olteanu. Nicoară a precizat că oamenii au fost amenințați că nu își vor mai primi drepturile dacă participă la această adunare generală. „De frica repercusiunilor, doar 105 dintre cei 2159 membri obșteni cu drept de vot s-au prezentat duminică la urne, asta în condițiile în care perioada de vot a fost de 14 ore. Obștenii au fost amenințați de oamenii lui Alin Olteanu că nu își vor mai primi drepturile dacă participă la această adunare generală. Un grup de 30 de persoane, apropiați ai lui Alin Olteanu, a stat la intrarea locației unde au avut loc alegerile și i-au intimidat pe oameni și le-a cerut chiar să nu voteze. Oamenii au fost amenințați că toți cei care au veni la vot nu vor mai primi lemne. Este un abuz din partea vechiului consiliu de administrație și a lui Alin Olteanu”, a susținut Costel Nicoară.
    Acesta spune că oamenii au mai fost amenințați că vor fi dați afară de la locurile de muncă dacă s-ar fi prezentat la vot. „Obștenii au fost amenințați că își vor pierde locurile de muncă dacă vin la vot. O parte dintre ei lucrează la obște sau la Ocolul Silvic al obștii, iar alții lucrează la societățile care au contracte comerciale cu obștea. Este vorba de sute de oameni care au fost amenințați în acest mod”, a afirmat Costel Nicoară. Acesta a adăugat că alegerile se vor repeta duminica viitoare, pe data de 29 martie, conform anunțului făcut deja public. Costel Nicoară a obținut 102 din cele 105 voturi valabil exprimate. Diferența de 3 voturi a mers către contracandidatul său, Maricel Bochină, despre care susține că „este omul lui Alin Olteanu”.

    Olteanu susține că duminică a avut loc „un puci”

    Contactat de reporterii noștri, Alin Olteanu a susținut că nici una din acuzațiile lui Costel Nicoară nu este adevărată. Mai mult, Olteanu spune că la mijloc este vorba de „un puci”. „Nici un membru obștean nu a fost amenințat în nici un fel de nici un angajat al obștii, prieteni de ai mei sau altcineva din partea mea. Cine a dorit să vină la aceste așa zise alegeri care nu respectă nicio prevedere statutară a putut veni. Au fost prezente doar 105 persoane care au participat la vot fără nicio problemă. În fața sediului în care s-a exercitat votul s-au aflat în permanență angajații obștii și câțiva prieteni dar niciunul dintre aceștia nu a amenințat pe nimeni”, a susținut Alin Olteanu.     Acesta a adăugat că adevărata Adunare Generală a Obștii Tulnici este convocată de el și Consiliul său de Administrație pentru data de 5 aprilie, urmând ca alegerile să fie stabilite atunci pentru o dată ulterioară.
    Membrii Consiliului de Administrație al Obștii Tulnici, cel agreat de Alin Olteanu, au scris pe un site de socializare, pe pagina dedicată comunei Tulnici, că CA „mulțumește pe această cale membrilor obșteni, care nu au participat pe 22 Martie 2015 la «puciul» organizat de persoane fără calitate în conducerea Obștii Tulnici, persoane care încearcă să intre la conducerea obștii prin metode josnice și frauduloase”.

   Alegeri organizate pentru alegerea președintelui obștii

    Alegerile de duminică au fost organizate de Consiliul de Administrație al Obștii Tulnici, recunoscut și validat de Judecătoria Tîrgu Bujor, județul Galați. Alegerile de duminică au avut loc după ce președintele obștii recunoscut de instanță, Valentin Ionescu, a renunțat la funcția de președinte. Ulterior, atribuțiile de președinte al obștii au fost delegate lui Costică Olteanu, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi. Tot atunci, Consiliul de Administrație a luat act de încetarea de drept a contractului individual de muncă a lui Alin Olteanu, fost președinte al obștii și l-a revocat din funcția de șef de ocol al Ocolului Silvic Obștea Tulnici pe Marcel Ichim. Însă, fostul Consiliu de Administrație al Obștii Tulnici în frunte cu președintele Alin Olteanu nu au recunoscut și nu au pus în aplicare hotărârea Judecătoriei Tîrgu Bujor și se află și în prezent la conducerea obștii.
    Vă reamintim că fosta conducere a Obștii de Moșneni Tulnici, în frunte cu fostul președinte Alin Olteanu, membri ai Consiliului de Administrație și mai mulți patroni ai unor firme care au încheiat contracte de prestări servicii în anul 2011, cu Obștea de Moșneni Tulnici, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în dosarul fraudării fondurilor europene contractate de Obște prin intermediul APIA. În dosar, APIA s-a constituit parte civilă cu suma de 2.657.662 lei. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asiguratorii, adică sechestru pe bunurile imobile ale lui Alin Olteanu, Costel Nicoară, Aurel Boțu, Vasile Bulimej, Valerică Grobnicu, Vasile Danțiș, Nicu Olteanu, Silică Baraghin, Cristinel Gherman.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?