Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Târg de carte la Focşani, de astăzi până sâmbătă


Focșănenii pasionați de lectură sunt invitați să participe la Târgul de Carte, ce se va deschide astăzi, la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”. Evenimentul este organizat de Bublioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”. Deschiderea oficială a târgului va avea loc la ora 10.00, în prezența autorităților locale și a publicului larg și va fi urmată, începând cu ora 11.00, în Sala Mare a Teatrului, de Colocviul „Monografia locală între concepție, necesitate și adresabilitate”, avându-l ca amfitrion pe Mircea Diaconu, vicepreședintele Consiliului Județean. Moderator va fi profesorul muzeograf Dumitru Huțanu.
La acest colocviu au fost invitați să participe autori și editori de monografii vrâncene și reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare. Este vorba de Muzeul Vrancei, Direcția Județeană Vrancea a Arhivelor Naționale, Asociația „Simion Mehedinți”, Asociația Culturală „Duiliu Zamfirescu”, Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Național și Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale. În deschiderea colocviului, vor fi prezentate lucrarea „Monografii vrâncene în colecțiile Bibliotecii Județene Vrancea” și expoziția de monografii, realizate de colectivul Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene. Cu acest prilej, va avea loc și o evocare a scriitorului Alexandru Deșliu, realizată de profesorul Valeriu Anghel. În după-amiaza primei zile a târgului, începând cu ora 16.00, vor avea loc lansări și prezentări de carte.
Ineditul Târglui de Carte de anul acesta constă în faptul că autorul Ion Lazăr da Coza își va lansa volumul „Apusul îngerilor – povestiri”, virtual, prin intermediul internetului. Această inedită lansare de carte va fi precedată de  lansarea de carte „Zece falii”, scrisă de Liviu Pendefunda. De asemenea, în prima zi a Târgului de Carte, Gheorghe Andrei Neagu va lansa volumul „Arșita din ploi”, în vreme ce Asociația „Zibo Help” va veni în mijlocul iubitorilor de carte cu proiectul „Schimb de jucării”, în care parteneră este Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene.
Târgul de Carte organizat la Focșani se va încheia sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?