Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Ani grei de PUȘCĂRIE pentru bărbatul care și-a ucis vecinul, i-a dat foc, apoi l-a îngropat


Cernat Cristea, bărbatul din comuna Vulturu, care în vara anului trecut și-a omorât cu sânge rece vecinul, a primit o pedeapsă usturătoare: 23 de ani și 10 luni de închisoare, pedeapsa fiind aplicată de judecătorii Tribunalului Vrancea. Nemulțumit de pedeapsă, bărbatul condamnat pentru omor calificat a făcut contestație, care se va judeca pe data de 30 martie.
    „Condamnă pe inculpatul Cernat C. în prezent aflat în Penitenciarul Focșani pentru săvârșirea infracțiunilor de: -omor calificat (…) la 23 de ani închisoare și 5 ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute (…) -profanare de cadavre sau morminte (…) la 2 ani și 6 luni închisoare. (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 23 de ani închisoare și 5 ani interzicerea exercitării drepturilor (…) la care se adaugă un spor de 10 luni închisoare (1/3 din pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare), astfel încât inculpatul va executa în total pedeapsa de 23 de ani și 10 luni închisoare și 5 ani interzicerea exercitării drepturilor (…)  obligă inculpatul la despăgubiri civile către părțile civile, astfel: -la 13.000 lei daune materiale și 10.000 lei daune morale către Necula Irina; -la 5.000 lei daune morale către Cînepăverde Tudorița. (…) dispune confiscarea de la inculpat a bunurilor evidențiate prin coletele 3,4,5, bunuri ce se află în prezent în Camera de corpuri delicte din cadrul Tribunalului Vrancea. (…) obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către partea civilă Necula Irina, reprezentând onorariul pentru apărătorul ales. (…) obligă inculpatul la 4.000 lei cheltuieli judiciare către stat. (…)”, se arată în soluția dată, la finele lunii trecute, de magistrații Tribunalului Vrancea.
    Bărbatul a fost arestat preventiv pe 8 august 2014, el fiind judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și profanare de cadavre. Crima a fost comisă pe 1 august 2014. În dimineața acelei zile, Cristea Cernat și victima, care erau vecini, s-au întâlnit și au mers împreună acasă la primul. Acolo au băut o cantitate însemnată de țuică, după care s-au luat la ceartă. Victima, Ioan I., de 65 de ani, i-ar fi cerut călăului său niște legume din grădină, iar acesta din urmă a refuzat să-i dea. De aici a pornit cearta. După ce s-au certat bine, autorul i-ar fi cerut victimei să plece din curtea sa, dar aceasta a refuzat.
    În acel moment, Cristea Cernat a pus mâna pe o bucată de scândură și l-a  bătut pe vecinul său până când acesta și-a dat ultima suflare. Și-a lăsat vecinul mort în curte și s-a culcat. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 17.00, pentru că nu a vrut să fie prins de oamenii legii, a încercat să scape de cadavru. L-a învelit într-o pătură și i-a dat foc. Pentru că nu ardea, astfel încât să nu mai rămână nimic, autorul s-a lăsat păgubaș. A abandonat din nou cadavrul în curte și s-a culcat.
    În dimineața zilei de 2 august a săpat o groapă de 30-40 de centimeri, în fundul grădinii sale, acolo unde cultivase porumb, apoi a târât cadavrul, care era parțial ars, până la groapă, l-a băgat în interior și a sărit cu picioarele peste el să-l îndese bine. Pentru că groapa era prea mică, iar un picior al victimei înțepenise și nu putea fi îndoit astfel încât să încapă în groapă, a scos cadavrul la suprafață, a secționat piciorul cu o sapă, după care l-a îngropat din nou. L-a acoperit cu pământ și timp de aproape o săptămână s-a comportat ca și cum nu ar fi făcut nimic.  
Cadavrul intrase în putrefacție, lucru care se simțea și în aer. Mirosul a fost simțit de câini, care au râcâit „mormântul” și au mâncat degetele de la una dintre mâinile victimei. Mai multe persoane și-au dat seama că ceva este în neregulă în grădina lui Cristea Cernat și au transmis informația mai departe. Astfel, anchetatorii au descoperit cadavrul și au demarat cercetările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?