Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Modele de subiecte pentru profesorii care susțin examenul de Titularizare


Ministerul Educației și Cercetării Åžtiințifice (MECS) vine în sprijinul candidaților care vor susține în vara acestui an Titularizarea. Reprezentanții MECS au publicat modele de subiecte pentru acest examen, care sunt postate pe  site-ul instituției, secțiunea subiecte.
Oficialii din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea spun că publicarea unor modele de subiecte este binevenită. Pe de o parte pentru că le dă candidaților posibilitatea de a se acomoda cu subiectele, iar pe de alta deoarece îi introduce în atmosfera de examen. „Mi se pare că este foarte util acest site, astfel candidații examenelor naționale văd care sunt itemii și își pot organiza rezolvarea. Este un demers bun pe care îl face ministerul, astfel încât cei care se vor înscrie la examenul de titularizare vor ști cu aproximație ce fel de subiecte vor fi în vară și vor ști de pe acum cum să le trateze. După părerea mea, candidații care vor să devină dascăli și să se stabilească în învățământ vor lua în serios acest examen și se vor pregăti ca tare. Cei care vin să încerce marea cu degetul vor avea note pe măsură”, sunt de părere reprezentanții ISJ Vrancea.
Calendarul concursului de Titularizare în învățământ este următorul: 11-19 mai: înregistrarea cererilor de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate, inclusiv pentru absolvenții promoției 2015, la inspectoratele școlare; 19-21 mai: verificarea și avizarea dosarelor candidaților de comisia județeană/ municipiului București de organizare și desfășurare a concursului și consilierul juridic al inspectoratului școlar; 22-25 mai și 9-13 iulie pentru absolvenții promoției 2015: validarea înscrierii, prin semnătură, de candidați sau împuterniciții acestora prin procură notarială în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare și desfășurare a concursului. Neprezentarea la validare a absolvenților din promoțiile anterioare, atrage după sine anularea înscrierii la concurs.
În mod excepțional, absolvenții promoției 2015 pot să prezinte adeverința de absolvire și să valideze fișa de înscriere în data de 15 iulie. Absolvenții promoției 2015 pot participa la proba scrisă în cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate numai după prezentarea adeverinței de absolvire.
Pe 26 mai va avea loc afișarea listei candidaților înscriși și a graficului privind susținerea probelor practice/ orale și a inspecțiilor speciale la clasă, iar în intervalul 27 mai-26 iunie se vor organiza și desfășura probele practice/ orale și inspecțiile speciale la clasă. Ziua decisivă a examenului de Titularizare va fi anul acesta 15 iulie. Afișarea rezultatelor se va face pe 20 iulie, înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare va avea loc în zilele de 20 și 21iulie; rezolvarea contestațiilor se va face în perioada 22-23 iulie, iar afișarea rezultatelor finale pe 24 iulie.
Prima etapă de mobilitate pentru cei care vor susține examenul de Titularizare 2015 va fi repartizarea candidaților cu media de minimum 7 (șapte) la concursul din sesiunea 2015, în intervalul 27-28 iulie, pe posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul județului în care au susținut atât proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, cât și proba scrisă ori în alte județe în care au susținut proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, urmând ca pe 29 iulie să aibă loc transformarea posturilor didactice/ catedrelor pentru angajare pe perioadă nedeterminată rămase neocupate, în posturi didactice/ catedre vacante pentru angajare pe perioadă determinată și reactualizarea listei posturilor didactice/ catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată.

Structura probei scrise titularizare 2015 variante  AICI
Titularizare Arte vizuale și arhitectura 2015 barem AICI varianta AICI
                  Biologie barem AICI varianta AICI
                  Chimie barem AICI varianta AICI   
                  Consiliere psihopedagogică barem AICI varianta AICI
                  Educație fizică și sport barem AICI varianta AICI
                  Educație muzicală specializată barem AICI varianta AICI
                  Educație plastică/Educație vizuală/Educație artistică barem AICI varianta AICI
                  Filosofie și Logică, argumentare și comunicare barem AICI varianta AICI
                  Fizică barem AICI varianta AICI
                  Geografie  barem AICI varianta AICI
                  Informatică și tehnologia informației barem AICI varianta AICI
                  Învățământ preșcolar barem AICI varianta AICI
                  Învățământ primar barem AICI varianta AICI
                  Istorie barem AICI varianta AICI
                  Limba și literatura engleză barem AICI varianta AICI
                  Limba și literatura franceză barem AICI varianta AICI
                  Limba și literatura română barem AICI varianta AICI
                  Matematică barem AICI varianta AICI
                  Mecanică barem AICI varianta AICI
                  Psihopedagogie specială barem AICI varianta AICI
                  Religie Ortodoxă barem AICI varianta AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?