Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Începe recrutarea viitorilor militari


Reprezentanții Centrului Militar Zonal Vrancea – Biroul Informare Recrutare informează tinerii interesați de o carieră militară, că a fost emis graficul privind recrutarea candidaților pentru formarea inițială a ofițerilor în cadrul învățământului universitar militar. 
Astfel, pentru candidații la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Academia Tehnică Militară și Institutul Medico – Militar perioada de întocmire a dosarului de candidat este cuprinsă între 23 martie și 22 mai 2015. Criteriile specifice pentru înscrierea în cadrul acestor instituții militare de învățământ sunt următoarele: vârsta maximă – 26 ani (24 pentru aviație – naviganți), împliniți în anul 2015 și să fie absolvenți ai învățământului liceal, cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul în care sunt elevi în ultimul an să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere.
    Pentru candidații la învățământul militar preuniversitar (pregătire maiștri militari în cadrul Åžcolilor Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre, Aeriene și Navale), perioada de întocmire a dosarului de candidat se va încheia pe 19 iunie. Criteriile specifice pentru înscrierea în cadrul acestor instituții militare de învățământ sunt următoarele: vârsta maximă 28 ani împliniți în anul 2015 și să fie absolvenți ai învățământului liceal, cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul în care sunt elevi în ultimul an să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere. De asemenea, pentru absolvenții școlilor gimnaziale, interesați să urmeze cursurile colegiilor naționale militare, perioada de întocmire a dosarului de candidat se va încheia pe 24 aprilie.
Lista completă cu numărul de locuri scoase la concurs de instituțiile militare de   învățământ în anul școlar preuniversitar / universitar 2015-2016, disciplinele de examen, precum și alte informații suplimentare, pot fi obținute la sediul Biroului informare-recrutare, situat în Focșani, str. Cezar Bolliac nr. 5-7 (demisol – Cercul Militar), telefon 0237.216.227.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?