Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Grădiniță construită cu fonduri europene la Răcoasa


Autoritățile locale din Răcoasa vor inaugura, luni, o grădiniță, care a fost construită de la temelie. Investiția, în valoare de peste 360 de mii de lei, a fost finanțată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat, de Agenția de Plăți Pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Programul Național de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acțiune Locală „Å¢ara Vrancei”.
Lucrările au fost atribuite prin licitație publică unei societăți din Galați, fiind începute în iulie 2014. Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, a declarat că grădinița are o suprafață utilă de 140 metri pătrați și este dotată cu tot ceea ce trebuie pentru desfășurarea activităților didactice în bune condiții. „Este vorba de o investiție necesară pentru comunitatea din Răcoasa, o investiție realizată cu fonduri europene și care corespunde standardelor și cerințelor actului educațional. Grădinița are o suprafață utilă de 140 metri pătrați și este formată din două săli de clasă, grup sanitar pentru copii, cameră materiale curățenie, cameră materiale didactice, cameră depozitare cornul și laptele, hol, vestiar, grup sanitar cadre, cancelarie, centrala termică. Practic, este vorba de o unitate de învățământ modernă, de care vor beneficia copiii din Răcoasa„, a precizat primarul Vladimir Păun.
Edilul șef din Răcoasa a arătat că mai are scos la licitație un proiect de investiții ce vizează modernizarea mai multor drumuri locale. Este vorba de modernizarea drumurilor care fac legătura între satele Răcoasa, Mărăști, Gogoiu și Verdea, în lungime totală de 10,5 kilometri. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 5,8 milioane de lei fără TVA. „Lucrările constau în balastare, asfaltare și realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale. Este un proiect foarte important, care odată finalizat, va rezolva cea mai mare parte a reabilitării infrastructurii rutiere locale„, a adăugat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?