Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Echipele de intervenție, pregătite pentru CODUL GALBEN din Vrancea!


Prefectul Nicușor Halici a cerut instituțiilor să fie pregătite pentru perioada codului galben instituit de meteorologi pentru acest sfârșit de săptămână, astfel încât să fie evitat orice eveniment neplăcut. Au fost vizate în special Secția de Drumuri Naționale din Vrancea și societatea Electrica.
Halici a arătat, după videoconferința cu prefecții, organizată de vicepremierul Gabriel Oprea, că trebuie acordată o atenție deosebită în special pentru zona de munte. El a subliniat că este nevoie de asigurarea permanenței și chiar de suplimentarea echipelor de intervenție, eventual cu cei din zonele unde nu vor fi probleme, astfel încât Electrica să intervină cu rapiditate în cazul apariției unor avarii la rețele de electricitate.
Directorul Sucursalei Focșani a societății de distribuție Electrica Muntenia Nord, Dumitru Dănilă, a subliniat că avertizările meteo au fost transmise către toate centrele, iar angajații au fost consemnați la domiciliu pentru acest week-end. De asemenea, inginerul Marian Paraschiv, de la SDN, a anunțat că toate utilajele de deszăpezire sunt pregătite pentru a interveni în vederea curățării zăpezii. Contractul pentru utilajele de deszăpezire are ca terment finalul lunii martie. Deasemenea, sunt disponibile peste două mii tone de material antiderapant, care poate fi împrăștiat pe drumurile naționale.
Reamintim că meteorologii au emis o avertizare cod galben valabilă de joi până sâmbătă după-amiază, în aproape toată țara fiind anunțate ninsori, precipitații mixte și vânt care va depăși la rafală 70 de kilometri pe oră și va viscoli zăpada. Cantitățile de precipitații vor depăși local 15 – 20 litri/mp și izolat 30 – 35 litri/mp. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va depăși la rafală 60 km/h, viscolind ninsoarea, potrivit atenționării Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). „Cantitățile de precipitații vor depăși local 15 – 20 l/mp și izolat 30 l/mp în regiunile sudice, estice și centrale. La munte, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși 50 km/h, mai ales în sud. La munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada”, se arată în avertizarea ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?