Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Premierul Victor Ponta a discutat la Palatul Victoria cu directorul FBI


Prim-ministrul Victor Ponta l-a primit marți la Palatul Victoria pe directorul FBI, James Comey, în contextul discuțiilor premierul român subliniind faptul că întărirea aplicării legii reprezintă o componentă esențială pentru prevenirea și combaterea eficientă la nivel regional a amenințărilor de securitate globală, informează Biroul de presă al Executivului.
În cadrul întrevederii, au fost subliniate progresele în cadrul Parteneriatului strategic dintre România și SUA și excelenta cooperare dintre instituțiile de profil din țara noastră și FBI, precum și noi proiecte de lărgire a cooperării specifice bilaterale în noul context regional și al multiplicării amenințărilor de securitate globale. „Întărirea aplicării legii este esențială pentru prevenirea acestor amenințări și în combaterea lor eficientă la nivel regional”, a afirmat premierul Ponta, citat în comunicatul Guvernului.
Nu în ultimul rând, cei doi demnitari au avut un schimb de opinii și pe tema recentelor evoluții regionale și au apreciat importanța pe care o are în acest context consolidarea Parteneriatului strategic dintre România și SUA, precum și a prezenței militare NATO și SUA în regiune, precizează sursa citată. În cursul zilei, directorul FBI a avut întâlniri cu președintele Klaus Johannis, cu vicepremierul Gabriel Oprea și cu directorul SRI, Eduard Hellvig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?