Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Teoria Conspiraţiei care l-a vârât în puşcărie pe Costică Argint


    Costică Argint vrea să facă o cerere de reconsiderare a sentinței prin care a fost condamnat în dosarul scandalului petrecut în 1997 la Găgești. Sentința în acest dosar a fost de trei ani și șase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri, iar Argint a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Focșani în martie 2011. Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, liderul „Asociației refugiaților politici romi și români din Italia” a acuzat dispariția unor documente din dosarul său.
    Nu este pentru prima dată când Costică Argint vorbește despre o conspirație. „S-au sustras documente oficiale, ceea ce înseamnă responsabilitate penală. Nu știu cine le-a sustras, dar pot să vă spun cu siguranță că acele probe nu mai există ca documente la dosarul meu penal. Iar cine le-a sustras a făcut-o cu o intenție clară, ca Argint să fie condamnat”, a spus Costică Argint.
    Nici statul italian nu va scăpa de un proces un acesta. De această dată motivul îl reprezintă extrădarea temporară din Italia în 2009 și despre care Argint spune că a fost acordată „împotriva legii”. Åži de această dată se pare că a fost o conspirație, în care însă sunt amestecate și instituții italiene. Din povestea spusă de Argint nu lipsesc servicii secrete, românești și italiene, oficialii guvernamentali din 2008, în frunte cu prim ministrul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?