Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Geta Postolache a cântat pentru românii din Italia, la Sărbătoarea Mărţișorului


Interpreta de muzică populară Geta Postolache s-a numărat printre invitații la ce-a de-a IX-a ediție a Sărbătorii Mărțișorului, organizată în ziua de 1 Martie la Roma. La eveniment au participat, conform organizatorilor – Asociația Românilor din Italia (ARI) – aproximativ opt mii de persoane. Românii din Peninsulă, dar și italienii au putut cumpăra produse tradiționale în cadrul celei de-a V-a ediții a Târgului România – Italia. „Târgul s-a bucurat de prezența primei Federații Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, care a participat cu un număr de 5 standuri, cu o gamă variată de produse tradiționale românești: brânzeturi, dulcețuri, produse de panificație și patiserie, produse apicole, preparate din carne. Vizitatorii târgului, români și italieni au avut prilejul de a degusta și cumpăra toate aceste bunătăți culinare. Foarte mulți italieni prezenți au fost încântați de calitatea produselor degustate, solicitând organizatorilor și Camerei de Comerț a României în Italia (CCIRO Italia) crearea unor rafturi cu aceste produse în cadrul principalelor magazine românești prezente în regiunea Lazio”, se arată într-un comunicat de presă. În cadrul târgului s-au comercializat și mărțișoare.
    În deschiderea spectacolului dedicat Sărbătorii Mărțișorului, președintele ARI, vrânceanul Eugen Terteleac, a prezentat „ambițiile ARI cu privire la îmbunătățirea imaginii României și a românilor în Italia, manifestând în același timp dorința de a sprijini conaționalii noștri aflați în dificultate”. „Prima artistă care a urcat pe scenă a fost îndrăgită solistă de muzică populară, Ionica Stan care prin talentul și prin pofta sa de viață a ridicat publicul în picioare. (…) Au urmat pe scenă Roxana Nemeș, o tânără solistă de muzică ușoară care a dezlănțuit sala, Grupul Iholu din Constanța, ale căror melodii armenești s-au bucurat de un mare succes. Interpretul de muzică populară, George Lupașcu, rezident la Roma și prezent la toate evenimentele organizate de ARI a scos publicul la dans și voie bună. (…) Pe scena Teatrului Tendastrisce, a urmat micuța artistă, Ioana Bărbuliceanu, prestație mult așteptată de membrii ARI, mai ales pentru emoțiile transmise de melodiile compuse chiar de ea. (…) Un alt moment important pentru toți cei prezenți a fost aniversarea a 7 ani de la înființarea „Ansamblului Folcloric Dor Călător”, ansamblu care a făcut și continuă să facă onoare comunității românilor din Italia, reprezentând România în cadrul evenimentelor de promovare a spiritului românesc în lume. (…) Geta Postolache, artistă de origini vrâncene, care a promovat cântecul și portul vrâncean peste tot în lume, a dezlănțuit publicul în ultima parte a evenimentului”, se mai precizează în comunicat.
    La manifestare a participat și Lavinia Șandru, de la Realitatea Tv, care a prezentat evenimentul împreună cu Eugen Terteleac.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?