Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

TÂLHARUL care își intimida victimele cu un cuțit a fost REȚINUT


Tânărul care a comis trei tâlhării, în tot atâtea zile, a fost reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale de la Poliția municipiului Focșani. În urma anchetei s-a stabilit că, inițial, el propunea victimelor un schimb de telefoane, iar în momentul în care era refuzat acționa. Pe două dintre victime le-a amenințat cu un cuțit. La audieri, el a recunoscut comiterea faptelor, iar la percheziția pe care polițiștii au făcut-o acasă la el, ieri, au fost găsite telefoanele furate. Astăzi, tânărul de 20 de ani, care a mai comis fapte de acest gen, va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

    Polițiștii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției municipiului Focșani, au stabilit identitatea necunoscutului care, trei zile la rând, a acostat adolescenți și le-a luat telefoanele mobile, în două dintre cazuri minorii fiind intimidați cu un cuțit. Ion Florin D., de 20 de ani, din Odobești, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. De altfel, el nu este la prima abatere. A mai avut probleme cu legea tot pentru furturi și tâlhării.
    Polițiștii au stabilit că tânărul din Odobești a comis prima faptă miercurea trecută. În timp ce se afla pe strada Unirea Principatelor din Focșani, el a abordat un adolescent de 16 ani, pe care l-a lovit și i-a luat telefonul mobil. Fapta a fost sesizată la poliție și, cu toate că știa că ar putea fi căutat, tâlharul nu s-a potolit. Joia trecută a acționat din nou. De această dată și-a întâlnit victima, un tânăr de 18 ani, în cartierul Bahne. Inițial i-a propus un schimb de telefoane, iar în momentul în care a fost refuzat, a scos cuțitul și a trecut la amenințări, moment în care a primit ce și-a dorit, respectiv telefonul mobil al victimei.
    Vineri, Ion Florin D. și-a întâlnit cea de-a treia victimă pe Bulevardul Independenței, un băiat de 17 ani. Era în jurul orei 20.00, când adolescentul a fost abordat de tânărul de 20 de ani, care i-a cerut să facă schimb de telefoane. Neinteresată de propunere, victima l-a refuzat. Ca și cu o seară înainte, a scos cuțitul, cu care l-a speriat pe adolescent, căruia i-a luat telefonul. „La data de 2 martie a.c., polițiștii focșăneni l-au reținut pe D. Ion Florin, de 20 ani, din orașul Odobești, iar în urma documentării activității infracționale au stabilit faptul că în perioada 25-27 februarie 2015, pe raza municipiului Focșani a săvârșit 2 infracțiuni de tâlhărie. Acesta acosta victimele, le propunea un schimb de telefoane mobile și deoarece acestea refuzau, erau amenințate și ulterior deposedate de aparatele mobile. Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că în aceeasi perioadă, tânărul a mai sustras un telefon mobil, folosind același mod de operare, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 500 de lei”, a precizat subcomisar Bogdan Toader, ofițerul de presă al IPJ Vrancea.

   Telefoanele furate, găsite la percheziție

    Ieri, polițiștii focșăneni au făcut o percheziție la Odobești, la o locuință socială din zona stadionului, unde locuiește împreună cu mama sa, după cum ne-au spus sursele noastre. Tânărul nu a apucat să valorifice telefoanele furate, care au fost găsite în urma percheziției. Cu această ocazie, prejudiciul de aproximativ 2.000 lei a fost recuperat, urmând ca polițiștii să înapoieze victimelor telefoanele furate. „Valoarea prejudiciului total cauzat a fost de 2000 lei, iar în urma percheziției la domiciliul lui D. Ion Florin, bunurile sesizate ca sustrase au fost recuperate și urmează a fi predate părților vătămate”, a adăugat subcomisar Toader.
    Ieri, după audieri, în timpul cărora Ion Florin a recunoscut faptele comise, polițiștii au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat magistraților Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă. Totodată, polițiștii continuă verificările în cazul său, pentru că nu este exclus să mai fi comis și alte fapte. „În cursul zilei de astăzi (ieri-n.r.) D. Ion Florin a fost reținut pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 03.03.2015 urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, a adăugat ofițerul de presă al IPJ Vrancea.
    Pentru a nu fi victimele unor astfel de infractori, polițiștii vin cu câteva recomandări. Astfel, este recomandat să nu vă afișați în mod ostentativ cu obiecte de valoare, cum ar fi lănțișoare, cercei, brățări sau telefoane mobile. Acestea le fac cu ochiul tâlharilor, care nu ezită să acționeze. De asemenea, este recomandat să nu vorbiți cu persoane necunoscute sau amici ocazionali despre valorile pe care le aveți la dumneavoastră, pentru că puteți rămâne fără ele, și evitați, după lăsarea întunericului, deplasările și plimbările pe alei neiluminate, izolate și necirculate ori prin parcări. De asemenea, la intrarea într-un imobil fiți foarte atenți la persoanele suspecte și, totodată, folosiți orice motivație pentru a evita să urcați în lift cu persoane necunoscute, manifestați atenție asupra bunurilor dumneavoastră, protejându-vă poșeta sau geanta cu mâna, având sistemul de închidere îndreptat spre corp. Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acționați prompt și alertați persoanele din imediata apropiere. În cazul în care sunteți victima unei infracțiuni sau sunteți martor ocular în asemenea împrejurări, nu ezitați să apelați numărul de urgență 112.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?