Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Trimis în judecată după un „profit” nesperat la un schimb valutar: a dat 700 de euro și a primit contravaloarea în lei pentru 1.200

Un bărbat din Dumitrești a fost trimis în judecată după ce a făcut un „profit” nesperat la un schimb valutar. Deși totul a avut loc pe fondul neatenției angajatei de la schimbul valutar, acum bărbatului i se impută că a refuzat să înapoieze diferența pe care o primise, în lei, de la 700 de euro și până la 1.200 de euro. Mai precis, vrânceanul este acuzat de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, după ce, în ianuarie anul acesta, s-a prezentat la casa de schimb valutar din Focșani şi a solicitat schimbarea în lei a sumei 700 euro, iar din eroare a primit de la casieră 5.871 lei, adică echivalentul a 1.200 euro. Bărbatul a refuzat ulterior să returneze diferenţa de 2.446 lei, adică echivalentul a 500 euro, iar casiera a făcut plângere penală.

Cum la dosar au existat înregistrări video și formularul de acceptare a tranzacției, în aprilie anul acesta vrânceanul a devenit suspect. Mai apoi, în iunie, la parchet, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta, și astfel a devenit inculpat. Trimis în judecată, bărbatul nu a formulat cereri sau excepții în fața judecătorului de cameră preliminară și, cum nu au fost sesizate alte nereguli, s-a constatat „legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul (…) Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, privind pe inculpatul (…), trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, (…) a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul (…). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”.

Sursa foto: Pixabay – https://www.pexels.com/ro-ro/

2 COMENTARII

  1. Sunt foarte curioasa dacă omul ar fii constatat acasă ca i s-a dat o suma de bani mai mica decât trebuia, la fel se întâmpla? La toate casele de schimb valutar scrie sus și mare : verificați banii la ghișeu, reclamații ulterioare nu primim, alta data bișnițarii erau mana în mana cu politia cand ii tepuiau pe naivi, cu promisiunea ca le oferă un curs valutar mai bun, când numărau banii clar lipseau, și apoi erau și amenințați

  2. Ce infracțiune importantă va rezolva instanța . Va recupera o sumă mare de la cel mai temut interlop . Cam ,,târziu” s-a pus în mișcare începerea urmăririi penale având în vedere suma exorbitantă însușită.Dacă s-ar mișca așa de repede și prompt și la politicieni justiția ce bine ar fi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?