Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO şi GALERIE FOTO: ÎPS Ciprian s-a întâlnit la sediul ISJ cu profesorii de religie din Vrancea


Preoții și profesorii care predau Religie în Vrancea s-au întâlnit, săptămâna trecută, la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) pentru a discuta problema orei de Religie, în contextul ultimei hotărâri a Curții Constituționale a României. CC a decis că obligația de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie, prevăzută în Legea educației, este neconstituțională și, ca urmare a hotărârii, o astfel de solicitare trebuie făcută doar de cei care vor să studieze disciplina.
    Åžedința de la sediul ISJ Vrancea fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, la ea participând Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul și Pr. Prof. Ioan Dragu – inspectorul de Religie pe județ. „La această ședință a fost invitat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian al Buzăului și Vrancei, care ne-a dat curaj și speranță că părinții se vor mobiliza și vor exprima, în scris, dorința ca, pe mai departe, copiii lor să studieze această disciplină, absolut necesară în formarea deplină a unui elev. Îi îndemnăm pe părinți să fie, în continuare, alături de disciplina Religie și să facă efortul ca, în această perioadă, să depună cereri la secretariatele școlilor, în așa fel încât, până pe data de 6 martie, cererile acestea să fie deja înregistrate”, a declarat Pr. Prof. Ioan Dragu, inspector de Religie în cadrul I.S.J. Vrancea.

    Conform www.arhiepiscopiabzvn.ro, în județul Vrancea, există 140 de preoți și profesori care predau disciplina Religie. Cererea pentru participarea la ora de religie poate fi descărcată AICI.

Unde va sluji în Vrancea ÎPS Ciprian pe parcursul lunii martie

    Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, în martie 2015, include oficierea Sfintei Liturghii:
–    duminică, 8 martie, în biserica Parohiei „Înălțarea Domnului” din municipiul Focșani
–    duminică, 15 martie, în biserica Parohiei Stamatinești din municipiul Focșani
–    duminică, 22 martie, în Capela Unității Militare din municipiul Focșani.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?