Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Polițistul trimis în judecată pentru luare de mită rămâne în arest


Marius Maricel Vîrlan, polițistul de la Mărășești trimis în judecată de procurorii DNA, printre altele și pentru luare de mită, rămâne în arest. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea, ocazie cu care s-a verificat și măsura preventivă, pe care judecătorii au găsit-o ca fiind legală și temeinică, motiv pentru care au menținut-o. „(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Vîrlan M. M. în prezent aflat în Arestul I.P.J.Galați. (…) menține arestarea preventivă a inculpatului Vîrlan Marius Maricel, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în soluția magistraților Tribunalului Vrancea. 
    Polițistul a fost trimis în judecată la începutul acestei săptămâni de procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Galați, care l-au acuzat de comiterea a 8 infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, câte 2 infracțiuni de fals intelectual și uz de fals, luare de mită, favorizarea infractorului și înșelăciune.
    În rechizitoriu, procurorii au arătat că în cursul anului 2013, Marius-Maricel Vîrlan, ofițer de poliție cu grad de inspector principal în cadrul IPJ Vrancea – Poliția Orașului Mărășești, a efectuat diverse activități specifice (controale, cercetări la fața locului) la mai multe societăți comerciale. În aceste împrejurări, polițistul a ridicat documente de evidență contabilă, precum și sume de bani, fără temei legal și fără a înregistra actul de control în evidențele poliției. De asemenea, ar fi întocmit două dosare penale pentru fapte care constituiau în realitate contravenții și a ridicat bani fără justificare legală și fără să îi depună la poliție.
    Pentru a justifica deschiderea unuia dintre cele două dosare penale, Marius-Maricel Vîrlan ar fi întocmit acte procesuale în fals, iar pe baza acestora a formulat propuneri pe care le-a înaintat procurorului de caz. „În cursul anului 2014, același inculpat, în cadrul cercetărilor pe care le-a efectuat într-un alt dosar penal, deși a recuperat o parte din bunurile sustrase persoanelor vătămate din acea cauză (bijuterii din metale prețioase), nu a depus întreaga cantitate a acestora la Banca Națională – Filiala Buzău, astfel cum cereau prevederile legale, însușindu-și diferența (apreciată la 28.000 lei potrivit părții vătămate). Ca să ascundă sustragerea unei părți a bijuteriilor recuperate, a întocmit în fals un proces verbal de predare – primire a acestora către părțile vătămate din acel dosar. De asemenea, inculpatul Vîrlan Marius – Maricel a pretins și a primit de la cumpărătorul unor bunuri furate suma de 200 lei pentru a nu mai continua cercetările față de acesta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. De asemenea, ofițerul de poliție nu a înregistrat denunțul formulat privind săvârșirea unei infracțiuni de furt. În perioada mai – iulie 2014, pe fondul unei cercetări penale pe care o efectua, inculpatul Vîrlan Marius – Maricel a pretins persoanei cercetate suma totală de 5.850 lei pentru acoperirea prejudiciului, bani pe care însă și i-a însușit. În contextul altor cercetări penale, a primit de la persoanele cercetate suma de 2.000 lei în vederea remiterii acestei sume de bani către partea vătămată, din care a remis în fapt doar 700 lei, iar diferența și-a însușit-o”, au arătat procurorii anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?