Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, înlocuită cu Olimpiada Gimnaziilor


Protocolul Olimpiadei Gimnaziilor a fost semnat la Casa Olimpică din București, de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Ministerul Educației și Cercetării Åžtiințifice (MECÅž) și zece federații sportive naționale. Olimpiada Gimnaziilor va avea loc în fiecare an școlar, în perioada 1 septembrie 2015 – 31 august 2019 (durata de valabilitate protocolului), iar sporturile la care urmează să se organizeze întreceri sunt atletismul, badmintonul, tenisul de masă, șahul, baschetul, voleiul, handbalul, fotbalul, rugby-ul și oina.
Președintele COSR, Alin Petrache, a arătat în cuvântul său: „Lansăm un proiect major, destinat unui drum lung, sper să fie benefic pentru sportul românesc. Åžcoala din țara noastră și sportul din România au nevoie de acest proiect. Se reușește astfel o lărgire a bazei de selecție. Competitorii vor deveni juniori mici, apoi campioni naționali la sporturile lor”. La rândul său, Mihai Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a spus: „Olimpiada Gimnaziilor vine să înlocuiască Olimpiada naționala a sportului școlar. Ne bucurăm mult pentru această nouă competiție pentru că va crește numărul de copii implicați în sport, iar apoi se lărgește baza de selecție pentru viitorii performeri”.
Protocolul a fost semnat de Alin Petrache, președintele COSR, Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, Florin Florea, secretar general la FR de Atletism, Radu Åžtefănescu, secretar general la FR de Badminton, Horia Păun, președintele FR de Baschet, Răzvan Burleanu, președintele FR de Fotbal, Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, care a venit în cârje la solemnitate, Nicolae Dobre, președintele FR de Oină, Pompilie Borș, vicepreședintele FR de Rugby, Vladimir Danilov, secretar general la FR de Åžah, Cristinel Romanescu, președintele FR de Tenis de Masă și Gheorghe Vișan, președintele FR de Volei.
În competiția multisport rezervată elevilor din clasele V-VIII, de la țcoli din întreaga țară, se vor putea înscrie atât sportivi legitimați, cât și nelegitimați, scopul acestor întreceri fiind atragerea tinerilor talentați către sport și lărgirea ariei de selecție pentru performanță. Concursurile vor avea loc mai întâi la nivel local, în orașe și comune, iar câștigătorii vor promova în următoarele etape, la nivel județean și regional. În ultima fază, cea finală, se vor întâlni cei mai valoroși elevi de la fiecare sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?