Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: ÎPS Ciprian a vorbit despre semnificaţia postului la sărbătoarea Parohiei „Sf. Voievod Ştefan cel Mare“ din Focşani


Credincioșii Parohiei „Sf. Voievod Åžtefan cel Mare” din Focșani l-au avut în mijlocul lor, duminică, 22 februarie 2015, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială și a ținut un cuvânt de învățătură, în care a arătat că numai prin post, iertare și rugăciune putem porni în urcușul duhovnicesc spre Înviere. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sf. Roman Melodul”. „Mântuitorul Hristos ne îndeamnă să pornim în această călătorie duhovnicească, iertându-ne unii pe alții pentru supărările și greșelile pe care le-am săvârșit, în mod inerent, unii față de alții […]. Avem această datorie să ne luptăm cu noi înșine și să căutăm să ne împăcăm cu frații noștri pe care i-am supărat. Să nu pornim în călătorie fără să ne fi împăcat mai întâi. În al doilea rând, postul ca abținere de la anumite mâncăruri trebuie să fie însoțit negreșit de abținerea de la a vorbi de rău și de la a face fapte necugetate, iar, apoi, dacă nu ne alipim inima de lucrurile trecătoare, Mântuitorul ne îndeamnă să facem fapte de milostenie. Așadar, iertarea, postul, rugăciunea și milostenia vor fi aripile noastre care ne vor ajuta să ne înălțăm duhovnicește, pentru a ne întâlni cu Hristos”, a spus Chiriarhul Buzăului și Vrancei. 
    Parohia focșăneană „Sfântul Voievod Åžtefan cel Mare” a fost înființată în anul 1997 și se numără printre primele unități de cult care au luat naștere, după decembrie 1989, în Cartierul Sud din orașul Micii Uniri. Actualul locaș de rugăciune a fost ridicat în perioada 2001-2007, prin strădania preotului paroh Sorin Dragnia, fiind sfințit pe 24 iunie 2007. În prezent, se lucrează la pictura interioară a bisericii. La slujbă au participat numeroși credincioși din municipiu, care au primit cu bucurie vizita ierarhului lor. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a primit, la final, din partea parohiei o icoană cu chipul Binecredinciosului Voievod Åžtefan cel Mare și Sfânt.

    Sursa: www.arhiepiscopiabzvn.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?