Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Asistenții medicali pensionați în aprilie – mai 2014 se pot reangaja


Asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali care au ieșit la pensie anul trecut, în perioada aprilie – mai, atunci când Ministerul Sănătății a dat un ordin potrivit căruia asistentele medicale trebuiau să iasă la pensie la 60 de ani, iar asistenții la 62 de ani, se pot reangaja pe aceleași posturi, fără a mai da concurs.
Pe site-ul Federației Sanitas a fost postat un fragment dintr-un ordin publicat în Monitorul Oficial în 28 ianuarie 2015, care precizează că „asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali pensionați în perioada 24 aprilie – 15 mai 2014, care formulează cerere pentru desfășurarea activității în sistemul public de sănătate, pot desfășura activitate în sistemul public de sănătate. La încadrare, ei pot ocupa postul vacant fără a susține un concurs sau examen. În situația în care posturile ocupate anterior pensionării au fost ocupate, unitatea angajatoare are obligația suplimentării numărului de posturi, cu încadrarea în normativul de personal, la același loc de muncă. Asistenții medicali își vor desfășura activitatea în baza unor contracte individuale de muncă, încheiate pe perioadă determinată, până la împlinirea vârstei de 65 de ani”.
Asistentele medicale se pot reangaja în unitatea în care au activat pe baza unei cereri către conducerea unității, în care trebuie să specifice că a fost pensionată în perioada 24 aprilie – 15 mai 2014. Asistenții medicali își vor desfășura activitatea în baza unor contracte individuale de muncă, încheiate pe perioadă determinată, până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?