Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Încă o vrânceancă a fost diagnosticată cu Lyme


   A fost confirmat al doilea caz de boală Lyme, la nivelul județului Vrancea, în acest an. Este vorba despre o femeie de 44 de ani, care locuiește în Focșani. Aceasta a fost mușcată de o căpușă în urmă cu câteva săptămâni, iar probele testate în laborator au confirmat prezența bolii. În urmă cu o lună, o altă femeie, în vârstă de 32 de ani, din Mera, a primit același diagnostic.
    Anul trecut, 13 vrânceni au fost diagnosticați cu boala Lyme. Din fericire, în ultima perioadă, a scăzut numărul persoanelor mușcate de căpușe, în ultimele două săptămâni ajungând la Spitalul Județean de Urgență Focșani, 13 persoane. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) spun că boala Lyme poate afecta pielea, încheieturile, sistemul nervos, dar și alte sisteme sau organe. Simptomele acestei boli sunt descrise, adesea, în trei stadii. „Primul semn al infecției este o urticarie circulară, care apare în 1-2 săptămâni de la infecție, dar poate apărea chiar și la 30 de zile. Această urticarie are adesea un aspect caracteristic de țintă, cu un punct roșu, înconjurat de o zonă roșie ce se extinde. Urticaria trece, de obicei, în circa o lună. Împreună cu urticaria, persoana infectată poate avea simptome asemănătoare celor ale gripei. Persoana bolnavă se poate simți foarte obosită și foarte rău și poate avea urticarie în mai multe zone, diferite de locul înțepăturii”, explică specialiștii DSP.
    Boala Lyme poate afecta inima, ducând la bătăi neregulate sau la dureri în piept. Poate să cuprindă inclusiv sistemul nervos, provocând paralizie facială sau furnicături și amorțire a brațelor și picioarelor. De asemenea, din cauza bolii Lyme, pot apărea dureri de cap cu senzație de înțepenire a gâtului. Potrivit medicilor, boala Lyme diagnosticată la timp se poate trata cu antibiotice, administrate timp de 3-4 săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?