Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

60 de profesori vor să devină experți în educație



Mai multe cadre didactice din Vrancea s-au înscris online la concursul de selecție pentru constituirea corpului național de experți în management educațional, seria a VIII-a. Este vorba de 60 de profesori, printre care și 11 directori de unități de învățământ, respectiv Diana Tăicuțu – directorul Liceului de Arte Focșani, Florin Roșioru – directorul Clubului Sportiv Åžcolar de Gimnastică Focșani, Dumitru Zisu – directorul Clubului Sportiv Åžcolar Focșani, Emil Dumitru – directorul Liceului Teoretic „Emil Botta” Adjud, Alina Elena Gălan – director adjunct la Liceul Teoretic Odobești, Cristea Ivan – director adjunct la Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Mirela Matei – director la Åžcoala din Vârteșcoiu, Constanța Mihu – director la Åžcoala Biliești, Monica Nechita – director la Åžcoala Å¢ifești, preotul Cristian Marius Niță – director la Åžcoala Cîmpineanca, Liviu Sorică – director la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Măicănești.
Toate cadrele didactice admise în etapa online au trebuit să-și depună portofoliile, până ieri, la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ). Evaluarea portofoliilor candidaților se va face în perioada 27 februarie – 5 martie, iar pe 6 martie vor fi validate rezultatele selecției de către consiliul de administrație al inspectoratului școlar și vor fi afișate rezultatele evaluării. Contestațiile se depun în perioada 9 – 13 martie, iar soluționarea acestora se va face până pe 24 martie.
Lista cu profesorii admiși la etapa online poate fi consultată pe site-ul http://cneme.edu.ro/rapadmis.php?jud=VRANCEA.
În perioada 25 – 26 martie, ISJ va întocmi lista cu candidații promovați, care va fi înaintată la MECS pentru emiterea ordinului de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul național al experților în management educațional, care va avea loc pe 27 martie. Calitatea de expert în management educațional este o condiție obligatorie pentru concursul de inspector general al Inspectoratului Școlar, dar și pentru ocuparea postului de director de școală.
ISJ Vrancea a scos la concurs 189 de locuri la concursul de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în management educațional, ceea ce reprezintă 5% din totalul normelor didactice din județ. Deși numărul de locuri este mare, sunt doar 60 de candidați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?