Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

„Club Art“ la Odobești pentru viitorii pictori


Clubul de pictură și desen al Casei de Cultură „Constantin C. Giurescu” din Odobești și-a început activitatea. Pictorița Virginia Hossu, coordonatoarea acestui club, a organizat, săptămâna trecută, prima etapă a preselecției tinerilor care s-au înscris la cursurile de pictură. „Sunt abia la început. Interesul este mare din partea copiilor, fapt care mă bucură. Fiind un club adresat celor avansați, adică elevilor cu noțiuni elementare, va urma o nouă etapă de preselecție. De la partea verbală, de la discuții despre desen și pictură, la care am constatat un nivel ridicat al cunoștințelor teoretice, vom trece, joi, la partea practică. Aici își va spune cuvântul talentul care se află în fiecare candidat. Dacă teoria poate fi învățată de oricine, cu talentul ne naștem, iar orele de teorie nu fac decât să-l șlefuiască”, a declarat Virgina Hossu.
La prima etapă a preselecției au participat peste 20 de elevi, încântați de condițiile deosebite oferite de Casa de Cultură din Odobești, de spațiul generos și atmosfera călduroasă a Sălii de lectură. „Club Art” va funcționa în fiecare joi, de la ora 16.30, este gratuit și se adresează odobeștenilor din clasele de gimnaziu și liceu.
Pentru a completa oferta educațională, Casa de Cultură din Odobești pregătește lansarea Clubului de pian, în cadrul căruia un profesor de pian va încerca să dezvolte aptitudinile muzicale ale elevilor cu înclinații în acest domeniu elitist. Dacă la Focșani pianul a ajuns mărul discordiei dintre instituțiile de cultură, la Odobești pianul se vrea a fi simbolul renașterii gustului celor mici pentru muzica așa zis cultă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?