Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Vasilica Zaharia nu vrea să spună dacă va candida pentru șefia ISJ


Actuala șefă a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, Vasilica Zaharia, nu vrea să spună dacă se va înscrie la concursul pentru ocuparea postului de inspector șef al instituției. Postul a fost scos la concurs de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, iar probele se vor desfășura în perioada 11-20 martie la sediul instituției. Înscrierile au loc în perioada 18-23 februarie.
Contactată telefonic, Vasilica Zaharia nu a vrut să spună dacă se va înscrie sau nu la concurs. „Până pe data de 24 februarie nu zic dacă m-am înscris sau nu, până atunci nu zic nimic. După ce se încheie perioada de înscriere, o să zic”, a afirmat aceasta.

    Cine se poate înscrie la concurs

Potrivit anunțului Ministerului Educației, la acest concurs se pot înscrie cadrele didactice care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: sunt membre ale corpului național de experți în managementul educațional; fac parte din categoria personal didactic titular în învățământ și au gradul didactic I sau titlul științific de doctor; au o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin 8 ani; au obținut calificativul „foarte bine” în ultimii 5 ani și nu au fost sancționate disciplinar în anul școlar curent; au recomandare vizând calitățile profesionale, manageriale și morale din partea consiliului profesoral al unității de învățământ sau din partea consiliului de administrație al inspectoratului școlar, ori recomandarea senatului universității sau a organului de conducere al instituției în care candidatul își desfășoară activitatea la data înscrierii la concurs; nu au desfășurat poliție politică și nu au fost lipsiți de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ sau prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; sunt apte din punct de vedere medical; la data susținerii concursului nu au împlinit vârsta standard de pensionare.
Metodologia de concurs, bibliografia, modelul de CV, declarația pe propria răspundere, fișele de evaluare a probelor, fișa postului și lista documentelor necesare înscrierii la concurs vor fi afișate la sediul Ministerului Educației, dar și la sediul ISJ Vrancea. După ce va fi organizat concursul pentru postul de inspector școlar general, vor fi scoase la concurs și posturile de inspector școlar general adjunct, cel de director de casă corp didactic, apoi și funcțiile de directori de licee.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?