Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Bugetul municipiului Adjud, în dezbatere publică


Peste 32 de milioane de lei este valoarea bugetului municipiului Adjud pentru anul 2015, buget care va intra în dezbatere publică azi, de la ora 15.00. Ulterior, proiecția bugetară va fi dezbătută și supusă aprobării plenului Consiliului Local Adjud. Primarul Constantin Armencea speră ca acest buget, mai mare cu două milioane de lei față de cel de anul trecut, să permită municipalității să rezolve problemele cu care se confruntă din punct de vedere administrativ dar și pentru continuarea investițiilor. „Bugetul de venituri și cheltuieli a fost stabilit la o valoare de 32,1 milioane de lei și sperăm să ne permită să reușim să cofinanțăm măcar o parte din proiectele de investiții finanțate cu fonduri europene dar să continuăm și o parte din investițiile locale cu finanțare de la bugetul local”, a afirmat primarul Constantin Armencea.
    Acesta a adăugat că pe lista de investiții ce vor fi finanțate de la bugetul local se află construirea unui sens giratoriu la intersecția DN 2 cu DN 1A Adjud-Onești, dar și refacerea mai multor alei pietonale între blocuri. „Intenționăm ca din fonduri proprii să demarăm anul acesta proiectul de construire a unui sens giratoriu la intersecția DN 2 cu DN 1A Adjud-Onești. Este o zonă foarte aglomerată și intens circulată, iar această investiție este mai mult decât oportună. Am realizat deja proiectul și din primele estimări investiția va costa municipalitatea aproximativ 2 milioane de lei. De asemenea, vom reabilita mai multe alei pietonale dintre blocuri, alei care au fost deteriorate la realizarea altor investiții sau alei care nu au fost niciodată aduse la standardele impuse de urbanism”, a precizat primarul Constantin Armencea. 
    Un alt proiect aflat în derulare este cel privind reabilitare a străzilor Alexandru Ioan Cuza, 1 Mai, Vânători și Mihai Eminescu. Străzile aflate în curs de reabilitate  au o lungime totală de 4,5 kilometri, iar valoarea estimată a investiției este de aproximativ 5,4 milioane de lei. Lucrările constau în balastare, asfaltare, refacerea trotuarelor și schimbarea bordurilor, refacerea semnalizărilor rutiere. Finanțarea este asigurată prin Programul național de dezvoltare locală (PNDL). Primarul Constantin Armencea a declarat că și această investiție a fost posibilă cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Å¢in să mulțumesc președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care ne-a susținut în acest demers și cu sprijinul căruia am reușit să obținem finanțare pentru reabilitarea celor patru străzi. Majoritatea proiectelor de investiții din municipiul Adjud au fost realizate cu sprijinul președintelui Marian Oprișan”, a precizat primarul Constantin Armencea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?