Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: Maşina de deszăpezire le-a murdărit pereţii şi le-a spart geamurile la casă


Un localnic din comuna Dumbrăveni s-a trezit sâmbătă în jurul prânzului cu pereții murdăriți și geamurile sparte la casă, după ce mașina de la deszăpezire a trecut în mare grabă pe lângă imobilul său. Bărbatul povestește că era aproape de ora 13.00, când s-a întâmplat grozăvia. El spune că mașina de deszăpezire a coborât de la Cândești spre Dumbrăveni în mare viteză, moment în care i-a ciuruit toate geamurile și a murdărit mai multe case, inclusiv sediul primăriei din localitate. „A trecut o mașină de la deszăpezire cu o viteză foarte mare de la Bordești spre Dumbrăveni. A sărit toată zăpada și cu ce o fi mai fost pe jos și mi-a spart toate geamurile de la casă. Avea foarte mare viteză. Cred că era în jur de unu fără zece. Au văzut toată scena băieții care erau la magazinul de peste drum. Am sunat la 112 și mi-au zis că nu este de competența lor. Au zis să facem plângere la drumuri. Am rămas fără geamurile de la casă de la drum”, a spus Adrian Perța.
    Sediul primăriei din localitate a fost la rându-i împroșcat cu fleșcăiala de pe șosea, iar pereții parcă erau pictați cu noroi. Femeia de serviciu care se afla la acel moment în instituție  s-a speriat crezând că trece un avion pe drum și nu o mașină.  
    „Eu am făcut dimineață curat în fața primăriei. Eram în interior și am auzit un huruit de am crezut că este un avion, un elicopter, nu mașină care să meargă pe drum. A trecut cu o viteză de a sărit toată fleșcăiala aceea pe scările și pereții primăriei. Vedeți cum arată acum. La vecinii de mai jos le-au spart și geamurile la casă. A venit omul de a întrebat la primărie dacă e cineva și mi-a povestit ce a pățit”, a spus Margareta Caraiman, femeia de serviciu de la primăria Dumbrăveni.
    Un grup de tineri care se aflau la un magazin de peste drum au încercat să meargă după șoferul grăbit, însă acesta a ieșit cu viteză în drumul european și a fugit, după cum spun ei.  „Eram la magazin cu mai mulți prieteni și a trecut mașina de la deszăpeziri cu o vitează foarte mare. A spart geamurile la casă la omul de peste drum și a murdărit toate casele inclusiv primăria. Am încercat să mergem după el, dar a plecat cu mare viteză. Am sunat la 112 și au zis să ne ducem la poliția din localitate și să depunem plângere acolo. Am sunat și la CNADR la București și ne-au zis că nu este nici de competența lor, ci să facem o reclamație scrisă. Omul acela nu poate sta fără geamuri la casă, este iarnă, au copii în casă, nu se poate așa”, a spus Bogdan Croitoru, unul din tinerii care a fost martor la eveniment.    
    La fața locului a ajuns și Dan Chiriță, viceprimarul comunei Dumbrăveni, chemat de săteni, care a spus că va contacta Secția de Drumuri Naționale Vrancea, iar cei care au produs distrugerile și au murdărit atât sediul primăriei cât și casele localnicilor vor fi trași la răspundere.  „O să luăm legătura cu cei de la Drumuri Naționale care fac deszăpezirea și îi vom trage la răspundere. Zăpada cu noroiul au sărit și pe primărie și pe magazie și pe alte magazine. Îi vom contacta și să vină să repare tot ce au stricat. La cât a nins în Dumbrăveni nici nu ar fi trebuit să vină să dea cu lama. Zăpada nu cred că a ajuns la 5 centimetri”, a precizat Dan Chiriță, viceprimarul comunei Dumbrăveni.
    În timp ce localnicii și viceprimarul susțin că distrugerile există, dar și că s-a sunat la 112, poliția spune că nu s-a primit nicio sesizare în acest sens. „Până la această oră (duminică orele prânzului -n.r) la poliție nu s-a primit nicio sesizare cu privire la acest incident”
, ne-a precizat subcomisar Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
    Nici șeful Secției de Drumuri Naționale Vrancea, Marian Paraschiv, nu avea ieri, cunoștiință despre această situație. „Nu știu nimic despre situația la care faceți referite. Ieri (sâmbătă -n.r) am fost la serviciu, dar nu mi s-a adus la cunoștiință despre un astfel de incident”, a precizat și Marian Paraschiv.
   

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?