Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

TRAGEDIE! Un copil de 13 ani a murit STRIVIT de bușteni


Sfârșit tragic pentru un copil de 13 ani. El a murit strivit între buștenii pe care încerca să-i dea jos dintr-o autoutilitară. S-a întâmplat în curtea unei societăți comerciale din Focșani și nu este exclus să fie vorba de muncă la negru, după cum ne-au spus sursele noastre, deși din primele verificări a reieșit că băiatul îl ajuta ocazional pe patron. Nicolae G., administratorul societății, nu a putut fi contactat pentru a-i fi consemnat punctul de vedere.

    Un copil de 13 ani a murit strivit între doi bușteni pe care încerca să-i dea jos dintr-o autoutilitară. Nenorocirea s-a întâmplat ieri dimineață, în incinta unei societăți comerciale din Focșani. Din verificări a rezultat că băiatul nu era angajat la societatea în curtea căreia a avut loc accidentul, dar obișnuia să-l ajute pe administratorul acesteia, Nicolae G., după cum spun polițiștii.
    După incident, polițiștii și inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea au ajuns la fața locului pentru a face primele verificări. Ulterior, trupul neînsuflețit al copilului, de 13 ani, a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei morții.
    Ancheta în acest caz va continua pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat cu băiatul, dar și în ce condiții a ajuns acesta să muncească la firma cu pricina. Primele verificări arată că el obișnuia să-l ajute, din când în când, pe administratorul societății. „Astăzi (ieri-n.r.), ora 08.30, Poliția municipiului Focșani a fost sesizată telefonic de către G. N., din mun. Focșani, jud. Vrancea, în legătură cu faptul că în incinta unei societăți comerciale, V. O., de 13 ani, din com. Andreiașu de Jos, a fost implicat într-un accident de muncă, în urma căruia a decedat. La fața locului a ajuns și un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Vrancea, care a constatat decesul tânărului. În urma primelor verificări, efectuate împreună cu inspectori din cadrul I.T.M. Vrancea, s-a stabilit faptul că V. O. a fost strivit între doi bușteni de brad în timp ce încerca să-i descarce împreună cu G. N. dintr-o autoutilitară aflată în curtea societății. V. O. nu era angajat în cadrul firmei însă îl ajuta ocazional pe G. N., administratorul acesteia. Cadavrul băiatului a fost ridicat și transportat la morga S.M.L. Vrancea în vederea efectuării autopsiei”, a transmis inspector Cătălina Murariu, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

    Poliția a întocmit dosar penal

    Polițiștii care au în lucru dosarul ne-au spus că a fost întocmit dosar penal, în care se fac cercetări pentru „ucidere din culpă”. Pe lângă asta, se fac cercetări și pentru a se stabili dacă au fost luate măsuri de protecție ori nu, înainte de producerea accidentului. Potrivit unor surse oficiale, nu este exclus să fie vorba de muncă la negru, iar copilul să nu-l fi ajutat doar din când în când pe administrator la treburi. Inspectorul șef adjunct al ITM Vrancea, Sebastian Ciocan, ne-a precizat că „momentan se strâng informații și documente, apoi va fi demarată ancheta împreună cu organele de cercetare penală. Sub 15 ani nu există contract de muncă”, ne-a declarat Sebastian Ciocan.
    La nivel declarativ, administratorul le-ar fi spus celor de la ITM că îl cunoștea pe copil, că ieri a venit la sediul firmei, dar nu l-ar fi pus să facă vreo treabă. El a precizat că a plecat să aducă o mașină cu lemne, apoi a mers să ia o document, iar când s-a întors la mașină a văzut copilul strivit de bușteni.
    De altfel, un cititor, Silviu Cristinel Vrăjitoru, care a comentat pe site-ul „Monitorul de Vrancea și care susține că este fratele copilului decedat, dă de înțeles că băiatul de 13 ani era nevoit să muncească pentru a-și câștiga existența. „Copilul, este fratele meu, Ovidiu Vrăjitoru, nu este din comuna Andreiașu de Jos ci din comuna Mera. În România copiii de 10, 11, 12, 13 ani muncesc să își câștige existența pentru că c…..l ăsta de stat nu ne oferă nimic mai bun… Sunt nevoiți să își riște viețile pentru un amărât de colț de pâine. De școli nu mai spun, pentru că în instituțiile de învățământ este o debandată, la ce le folosește??? Te duci să faci studii, ajungi laureat și plângi cu diploma în mână pe la hoții aia de la forțele de muncă. Dumnezeu să te odihnească în pace frățioare :(„.
    Mai multe persoane chiar au întrebat dacă administratorul societății în curtea căreia s-a întâmplat nenorocirea a fost reținut.
În Vrancea au mai fost accidente soldate cu victime, dar nu cu victime atât de tinere. Urmează ca polițiștii și angajații de la ITM să facă toate verificările necesare în acest caz pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și de ce se afla copilul în curtea firmei din Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?