Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

ULTIMA ORĂ! Saloane de masaj erotic, paravan pentru prostituție. Polițiștii vrânceni fac percheziții


Zeci de tinere de la țară au fost obligate să se prostitueze de membrii unei grupări infracționale, formată din 10 persoane, specializată în comiterea de infracțiuni de trafic de persoane și trafic de minori.
    În această dimineață, polițiștii de la Biroul de Combatere a Criminalității Organizate Galați și de la Serviciile de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și Brăila au descins la 15 adrese din Galați și Sibiu, la locuințele membrilor grupării, care racolau tinerele, unele dintre ele minore, prin intermediul unor anunțuri de angajare în saloare de masaj erotic.
    „10 persoane, membre ale unui grup infracțional, sunt bănuite că ar fi recrutat tinere, prin intermediul unor anunțuri de angajare pentru o activitate de masaj erotic și le-ar fi exploatat sexual, încasând zilnic peste 3.000 de lei.  În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și Vrancea, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. -Serviciul Teritorial Galați, au efectuat 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Galați și Sibiu. A fost vizată destructurarea unei grupări infracționale, formată din 10 persoane, specializată în comiterea de infracțiuni de trafic de persoane și trafic de minori. Din cercetări s-a stabilit că, începând din ianuarie 2013, membrii grupării ar fi recrutat zeci de tinere (printre care minore, 15 ani), în scopul practicării prostituției în diverse locații din municipiile Galați și Sibiu. Pentru recrutarea tinerelor (de regulă persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situație materială precară), membrii grupului organizat ar fi postat  anunțuri de angajare pentru o așa-zisă activitate de masaj erotic, în presa scrisă și pe site – uri de profil. Din activitatea de prostituție a victimelor, membrii grupării ar fi obținut peste 3.000 de lei zilnic. Persoanele bănuite urmează să fie conduse pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galați, urmând a se propune măsurile legale ce se impun”, se arată într-o informare a Poliției Române.
  Monitorul de Vrancea a publicat ieri un articol despre prostituția de apartament din Focșani și la finalul căruia  ne întrebam cât știu despre asta și ce pot face instituții precum Poliția sau Parchetul. În actualele împrejurări, este de așteptat ca percheziții de genul celor din Galați și Sibiu să aibă loc și în Vrancea..

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?