Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Fetița cu Sindrom Meige, din Panciu, are nevoie disperată de ajutor!



    În ediția din 19 ianuarie a cotidianului nostru, vă relatam drama prin care trece Oana Stăncilă, o fetiță de zece ani, din Panciu, una din cei doar doi copii din România care suferă de o boală extrem de rară: limfedem și Sindrom Meige. Povestea tristă a acestei fetițe o puteți reciti accesând: http://www.monitorulvn.ro/articole/video-si-galerie-foto-la-doar-10-ani-macinata-de-o-boala-extrem-de-rara_2_172373.html
    Părinții Oanei, Mariana și Costel Stăncilă, făceau apel la generozitatea cititorilor noștri, pentru a strânge bani cu care să poată pleca cu fetița la o clinică din Italia, unde să fie operată. „Le mulțumesc foarte mult celor care ne-au ajutat, în cont s-au strâns atunci, când a apărut articolul în Monitorul de Vrancea, 2.500 de lei, bani cu care am reușit să facem toate actele necesare pentru plecare, pașaport fetei, documentele medicale și tot ce a trebuit. Dar… săptămâna trecută am fost din nou la Budimex, unde mi s-a spus că deși putem beneficia de formularul 112, clinica găsită de doctorii de la Budimex a refuzat cazul. Nu ni s-a dat nicio explicație și nicio altă variantă. Am căutat noi, pe cont propriu, am găsit o clinică tot în Italia, se numește Clinica «San Giovani Batista», unde doctorul Sandro Michelini o poate opera pe Oana și ne-a programat pentru data de 27 februarie. Operația nu este gratuită, din păcate. Trebuie să plătim 10 mii de euro, bani pe care nu-i avem. De aceea, vă rog pe toți oamenii de bine care citiți aceste rânduri, ajutați-ne cu cât puteți, să ne salvăm copilul. Vă rugăm din inimă, nu avem nicio altă posibilitate”, a spus Mariana, mama Oanei.
    Așadar, cine dorește să ajute această fetiță, cine dorește să contribuie la salvarea vieții ei, o poate face donând orice sumă de bani în conturile deschise de mama sa la Banca Transilvania Focșani, Agenția Panciu, pe numele Stăncilă Mariana, astfel: în lei RO 05 BTRL RON CRT 028 3843 101; în euro RO 52 BTRL EUR CRT 028 3843 101. De asemenea, dacă doriți să ajutați acest copil să strângă banii de care are nevoie puteți suna direct familia la telefon 0762.919.274.
„Am fost peste tot și în București, pe la asociații și fundații, am povestit despre cazul Oanei, dar nimeni nu ne-a contactat până acum. Suntem disperați, vă rog să mă credeți! Vă rog mult să ne ajutați, atât cât puteți„, e strigătul disperat al mamei copilei care la doar 10 ani, fără ajutor, s-ar putea îndrepta nu spre școală și spre joacă, la fel ca orice alt copil, ci spre moarte…

    Sănătatea fetiței costă 10 mii de euro

    Coșmarul acestei familii a început anul trecut, după Paște, când, la ora de sport, Oana a căzut inexplicabil. A fost dusă de părinții săi la medici, mai întâi la Focșani, apoi la Fundeni, unde i s-a pus și diagnosticul: limfedem și Sindrom Meige. După aceea, a intrat sub observația unui doctor de la Budimex. „Doctorii mi-au explicat că Oanei nu-i circulă limfa și de aceea i se umflă piciorul. I s-a umflat atât de tare că mi-e frică să nu-i pocnească pielea… poartă în permanență un ciorap special, care îl strânge. Acum a început să i se umfle și abdomenul. Trebuie neapărat operată. Aici în țară, ni s-a spus foarte clar, nu poate fi făcută intervenția chirurgicală pentru că nu avem medici specializați pe așa ceva și nici aparatură. Oana trebuie operată pe vasele de sânge ale piciorului, din câte am înțeles eu. Mi s-a spus că e al doilea caz din țară cu așa ceva… dar de unde să luăm noi 10 mii de euro, că de-abia trăim și așa…”, a explicat Mariana, mama fetiței. 
    Bieții oameni mai au un băiețel, care cu câtva timp în urmă a fost operat de o tumoră benignă de nev pigmentar. Mariana, la rândul său a fost operată anul trecut, în februarie, de hernie de disc. Tatăl Oanei, Costel, a lucrat ca pompier la Panciu, dar a fost disponibilizat și, cu toate că a încercat să se reangajeze, ba chiar a reușit de două ori, pentru perioade scurte, acum este nevoit să-și întrețină familia muncind cu ziua. Crescut prin case de copii, cea mai mare dorință a bărbatului a fost să-și întemeieze o familie frumoasă și fericită, iar acum, când un asemenea necaz i-a lovit, nu știe unde să se mai îndrepte și cui să ceară ajutor.
    Cei patru membri ai familiei Stăncilă locuiesc într-o parte a casei ce le-au dat-o bunicii paterni ai Marianei. Se gospodăresc cum pot în spațiul pe care-l au la dispoziție: o magazie, un hol, un dormitor și o bucătărie mobilate cu strictul necesar, dar foarte curate. Însă lor, ce au le-ar fi fost de ajuns să-și ducă zilele în decență și bună înțelegere… dacă n-ar fi lovit pe neașteptate o boală atât de cruntă… Și măcar dacă această boală nu și-ar fi făcut cuib exact în copila lor…
    Dacă doriți să-i ajutați, nu ezitați să donați în conturile amintite mai sus, atât cât puteți. Indiferent că sunt 1 leu, 10 sau 1000 de lei, indiferent de sumă, orice ban este binevenit. Adunați, ei vor da șansa la viață unei fetițe de doar 10 ani… Cu donațiile dumneavoastră, doi sărmani părinți vor putea cumpăra sănătatea copilului lor. Sănătate care costă 10 mii de euro.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?