Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

„Identități critice“, lansată la Biblioteca Judeţeană


    Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează pe 13 martie, de la ora 17.30, la sediul central, lansarea volumului „Identități critice” al autoarei Ana-Maria Cornilă- Norocea, apărut la Editura Salonul Literar, 2013. Autoarea este, în prezent, profesoară la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, pe care l-a absolvit ca șefă de promoție în anul 1998, continuându-și studiile la Facultatea de Litere din cadrul Universității București, în 2002, apoi a făcut masterat în Literatură Comparată, în anul 2003.
A debutat în anul 2006 cu volumul „Reverii critice” și de-a lungul timpului  semnează articole în reviste ca: Limba și literatura română, Lector, Vârstele școlii, Pro Saeculum, Vatra Veche, Oglinda Literară și altele. „Identitatea literară reprezintă un construct ce reunește atât identitatea autorului, cât și identitatea textului, o sumă de adevăruri și virtualități modulate/ catalizate de conștiința lectorului, fie el inocent sau experimentat… „, scrie autoarea în prefața volumului „Identități critice”, ce este dedicat mentorul autoarei, criticului Mircea Dinutz.
    Volumul va fi prezentat de directorul Editurii Salonul Literar, profesor Culiță Ioan Ușurelu, membru al Uniunii Scriitorilor din România care prin sprijinul său a făcut posibilă apariția acestei cărți. La eveniment sunt așteptați să participe scriitori, profesori, colegi, elevi ai Colegiului „Alexandru Ioan Cuza” și iubitori de lectură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?