Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

ANI i-a amendat pe deputaţii din Comisia juridică


Agenția Națională de Integritate (ANI) i-a amendat, marți, cu câte 2.000 de lei, pe deputații din Comisia jurdică prezenți luni în ședință pentru că nu l-au revocat din funcție pe Petre Roman, pentru incompatibilitate. Astfel, au fost amendați cu câte 2.000 de lei cei 22 de membri ai comisiei care au fost luni la ședință. Amenda a fost aplicată conform articolului 29, alinetul 3, din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, potrivit căruia „neaplicarea sancțiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcției publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracțiune”.
ANI a trimis, luni, o nouă solicitare Camerei Deputaților de revocare din funcție a deputatului Petre Roman, după ce a constatat incompatibilitatea acestuia, raportul rămânând definitiv prin necontestare. Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat, luni, o decizie în privința incompatibilității deputatului PNL Petre Roman, urmând să ceară Biroului Permanent să solicite ANI un punct de vedere privind documentele depuse de Roman, care susține că procesul în cazul său nu s-a încheiat.
Petre Roman i-a anunțat pe membrii comisiei că nu este de acord cu punctul de vedere al ANI potrivit căruia nu ar fi contestat raportul privind incompatibilitatea sa și susține că două certificate de grefă de la Tribunalul București și Curtea de Apel București dovedesc că a solicitat în instanță anularea raportului ANI.
Plenul Camerei Deputaților urma să ia act, în ședința de luni, de încetarea mandatului lui Petre Roman, pe baza raportului Comisiei Juridice pe marginea solicitării Agenției Naționale de Integritate. În martie 2014, ANI a constatat că Petre Roman a fost în incompatibilitate din 20 decembrie 2012, întrucât deținea, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată – Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?