Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Dosarul dintre armată și Primăria Focșani va fi judecat la Tecuci


Magistrații Curții de Apel Galați au admis cererea Ministerului Apărării Naționale de strămutare a dosarului în care Primăria Focșani a făcut plângere împotriva încheierii de carte funciară, în baza căreia Unitatea Militară 02542 a devenit proprietara unui teren, folosit drept cale de acces de mai multe persoane care și-au construit case pe Calea Munteniei.
    Soluția în dosar a fost dată vineri, iar cei care vor hotărâ soarta locatarilor de pe Calea Munteniei din Focșani vor fi magistrații Judecătoriei Tecuci. „Admite cererea. Dispune strămutarea judecății dosarului 14938/231/2014 de pe rolul Judecătoriei Focșani, pe rolul Judecătoriei Tecuci. Menține actele procedurale efectuate în cauză până la momentul strămutării. Definitivă”, se arată în soluția instanței.
    Cazul a fost relatat pe larg în Monitorul de Vrancea, ediția din 6 ianuarie. Astfel, locatarii mai multor imobile de pe Calea Munteniei din Focșani se confruntă cu o situație neobișnuită. Și-au luat terenuri, și-au făcut case, dar nu au cale de acces către imobile. Asta pentru că strada care duce către imobilele lor a fost întabulată de MApN. Cei care locuiesc în zonă, dar și reprezentanții Primăriei municipiului Focșani au susținut, la momentul respectiv, că armata s-a întins mai mult decât îi era plapuma și a făcut acest lucru după ce oamenii au început să-și construiască locuințele. În schimb, reprezentanții MApN au susținut că terenul le aparține. Calea de acces către imobilele din Calea Munteniei este folosită în acest moment de șase familii în baza unei ordonanțe președințiale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?