Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Directoarea unei şcoli, destituită după ce s-a bătut cu un profesor


Directoarea școlii din localitatea vasluiană Viișoara a fost destituită din funcție, vineri, de Inspectoratul Åžcolar Județean Vaslui, după ce, la sfârșitul anului trecut, l-a zgâriat pe gât cu un pix pe un profesor cu care a avut o altercație și care a îmbrâncit-o. Conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vaslui a hotărât schimbarea din funcție a directoarei Åžcolii Viișoara, Laura Sandu, pentru conduită necorespunzătoare în colectiv, după ce a avut o altercație cu profesorul de engleză Valentin Isac, în biroul de contabilitate al unității școlare.
Decizia luată de conducerea ISJ Vaslui s-a făcut în baza raportului comisiei de disciplină constituită la școala din Viișoara, în urma conflictului dintre directoarea școlii și profesorul de engleză. „În baza acestui raport, s-a emis decizia de eliberare din funcție a directorului Laura Isac, de la Åžcoala Viișoara. Totodată, printr-o altă decizie, s-a hotărât detașarea în interesul învățământului a unui alt cadru didactic din unitate pe postul de director, respectiv a profesorului de educație fizică Florinel Urscahe”, a declarat, vineri, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Narcis Aprodu.
În ceea ce-l privește pe profesorul de engleză cu care directoarea Laura Isac a avut altercația, acesta a fost sancționat cu diminuarea cu 15% a salariului pe o perioadă de șase luni. Fosta directoare a școlii din Viișoara nu a fost sancționată și cu diminuarea salariului întrucât, potrivit oficialilor ISJ Vaslui, nu pot fi aplicate două măsuri disciplinare pentru aceeași faptă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?