Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Călăul bătrânei din Adjud, condamnat la 24 de ani de închisoare


Ioan Florea, tânărul de 21 de ani, din județul Bacău, care a omorât o bătrână din Adjud pentru bani, împreună cu a sa concubină, minoră, a fost condamnat în primă instanță la 24 de ani de închisoare. „(…) Condamnă pe inculpatul: Florea Ioan pentru săvârșirea infracțiunilor: – tâlhărie calificată (…) la 4 ani închisoare; – omor calificat (…) la 17 ani închisoare. (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 17 ani, la care se adaugă sporul de 1/3 din 21 de ani (totalul pedepselor anterioare pentru fiecare infracțiune), adică 7 ani spor. Inculpatul execută în total pedeapsa de 24 ani închisoare. (…) Menține starea de arest a inculpatului și deduce din pedeapsă perioada reținerii și arestării preventive începând cu 02.09.2014, la zi. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare după rămânerea definitivă a hotărârii”, se arată în soluția instanței de judecată.
    Magistrații au condamnat-o și pe minoră. În cazul ei a fost luată măsura internării într-un centru educativ pe o durată de un an. „(…) aplică inculpatei minore Voicu Larisa măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de 1 an cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (…). Deduce perioada reținerii și arestul preventiv, cuprins între 02.09.2014-12.09.2014, din durata de 1 an. (…)  confiscă de la inculpată suma de 700 lei. Obligă inculpații în solidar la plata cheltuielilor de spitalizare plus dobânda aferentă de la data rămânerii definitive a hotărârii și până la încasarea debitului către: – Spitalul Județean de Urgență «Sfântul Pantelimon» Focșani suma de 1.219,02 lei; Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea – 146,25 lei. Obligă inculpații la câte 500 lei fiecare, în total 1000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care câte 300 lei onorariul apărător oficiu. Suma de câte 300 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu va fi avansată din fondul Ministerului Justiției”, se arată în soluția instanței.
    Fapta a fost comisă în după-amiaza zilei de 30 august. Atunci, Ioan Florea,  care se afla sub control judiciar, a venit la Adjud împreună cu a sa concubină pentru a lua de la o persoană o sumă de bani. În așteptarea „datornicului”, bărbatul și concubina sa au intrat într-un bar și au consumat ceva. Au jucat la aparate, în speranța că vor câștiga, dar nu a fost așa. Se gândeau să meargă la Căiuți, acasă la concubină, moment în care Ioan a observat-o pe victimă în curte. Atunci i-a venit ideea să o tâlhărească, pentru a face rost de bani. 
Cei doi au chemat-o pe bătrână la poartă și i-au dat de înțeles că ar vrea să stea în gazdă. În momentul în care au ajuns în casă, au început să o lovească și să-i ceară banii. Lovită în cap și peste corp, bătrâna le-a dat cei 700 de lei pe care îi avea, dar suspecții nu s-au mulțumit cu suma, așa că tânăra a început să cotrobăie prin sertare. În tot acest timp, tânărul o lovea pe femeie, în speranța că aceasta va mai scoate niște bani. După ce au bătut-o bine, băcăuanii au plecat la Căiuți, dar nu oricum, ci cu un taxi. Ajunși în localitatea de domiciliu a concubinei, unde era o adunare câmpenească, cei doi au cheltuit toți banii pe nimicuri. După ce a scăpat de tâlhari, bătrâna a reușit cu ultimele puteri să iasă la poartă, unde a fost văzută de o vecină, care a chemat ambulanța. A ajuns la spital, dar a decedat patru zile mai târziu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?