Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Adolescentă de 17 ani, reținută pentru proxenetism


Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani au reținut-o, ieri, și pe fata de 17 ani, suspectată că împreună cu trei bărbați a obligat șase tinere să se prostitueze. Astăzi, Ana Maria C., din comuna Huruiești, județul Bacău, care inițial a fost dusă la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent și din Stradă Focșani, va fi prezentată magistraților Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă.
    În timp ce polițiștii au reținut-o pe fată, magistrații Tribunalului Vrancea au judecat contestațiile celor trei complici ai ei. Astfel, Petre Alin Lambru și Ion Drăgan au formulat contestație împotriva măsurii prin care au fost arestați preventiv, iar Ionuț Ghițescu a contestat decizia prin care a fost pus sub control judiciar. De asemenea, acesta din urmă a mai formulat o cerere la Judecătoria Focșani solicitând „înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar”.
    Judecătorii Tribunalului Vrancea au respins contestațiile celor doi care au fost arestați preventiv, iar în cazul celui pus sub control judiciar au fost de acord să poată pleca din Focșani. „Admite contestația formulată de inculpatul G. I., împotriva încheierii Judecătoriei Focșani din 22.01.2015 pronunțată în dosarul nr. 769/231/2015, pe care o desființează în parte doar în ceea ce privește una din obligațiile stabilite în sarcina inculpatului G. I. în cadrul măsurii controlului judiciar. (…)  înlătură obligația de a nu depăși raza mun. Focșani, jud. Vrancea fără încuviințarea prealabilă a organului judiciar și stabilește în sarcina inculpatului obligația de a nu depăși limita teritorială a României fără încuviințarea prealabilă a organului judiciar. Respinge ca nefondate contestațiile inculpaților L. P. A. și D. I., formulate împotriva încheierii Judecătoriei Focșani din 22.01.2015 pronunțată în dosarul nr. 769/231/2015. (…). Definitivă”, se arată în soluția instanței.

    Obligau fete să se prostitueze într-un apartament din Focșani

     Reținerile în dosar au fost făcute la finele săptămânii trecute, după ce polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale au efectuat o percheziție într-un apartament din Focșani, care aparține unuia dintre inculpați și care era închiriat pentru practicarea prostituției.
    Oamenii legii au stabilit în urma anchetei că în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, cei patru au obligat șase tinere să se prostitueze în apartamentul cu pricina. În timpul percheziției de săptămâna trecută, două dintre persoanele cercetate au fost găsite în apartament. Polițiștii au ridicat și mai multe bunuri, respectiv sume de bani, un pistol cu aer comprimat, un aparat cu electroșocuri, un laptop, dar și un telefon. „La data de 21 ianuarie a.c., ora 16.00, polițiștii focșăneni i-au depistat pe L. Petre Alin, de 27 ani, din comuna Homocea, C. Ana Maria, de 17 ani, din comuna Huruiești, județul Bacău, G. Ionuț, de 29 ani, din municipiul Focșani, D. Ion, de 27 ani, din comuna Homocea, și au stabilit faptul că în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015 au racolat un număr de 6 fete pe care le-au determinat să practice prostituția. La data de 21 ianuarie a.c. polițiștii focșăneni au efectuat o percheziție domiciliară la apartamentul lui G. Ionuț, care era închiriat pentru activitatea de prostituție, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri și sume de bani care nu au putut fi justificate.Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, se arată în informarea trimisă de IPJ Vrancea, după efectuarea percheziței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?