Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Oamenii au nevoie de 11 săptămâni pentru a trece peste o despărţire şi de 18 luni pentru a depăşi un divorţ


Oamenilor le sunt necesare 11 săptămâni pentru a trece peste o despărțire și 18 luni pentru a depăși episodul unui divorț, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani. Un nou studiu, realizat pentru a descoperi efectele pozitive ale unei despărțiri, a arătat că sunt necesare trei luni pentru a trecere peste dezamăgirea unei relații eșuate, informează dailymail.co.uk. Cercetătorii americani, care au publicat studiul în The Journal of Positive Psychology, au descoperit că sunt necesare 11 săptămâni pentru a simți efectele benefice unei despărțiri.
Gary Lewandowski și Nicole Bizzoco de la Monmouth University, New Jersey, au chestionat 155 de persoane care au trecut printr-o despărțire în ultimele șase luni. Ei au descoperit că 71% dintre cei chestionați au început să vadă într-un timp relativ scurt efectele pozitive ale despărțirii. Lewandowski și Bizzoco au aflat că persoanele au început să se simtă mai bine cu sine și să dezvolte strategii puternice privind viața lor după cele 11 săptămâni. Totodată, acest studiu s-ar putea aplica în cazul persoanelor care au avut relații de scurtă durată.
Un alt studiu, care a cercetat refacerea emoțională a cuplurilor după un divorț, a arătat că durată necesară pentru depășirea acestui episod a fost mult mai mare. Site-ul de matrimoniale Fifties.com a descoperit că sunt necesare 18 luni pentru a trece peste un divorț, ceea ce reprezintă de șase ori mai mult față de timpul estimat de Lewandowski și Bizzoco. Acest lucru poate fi urmare a faptului că mariajul este considerat un angajament mult mai serios. Astfel, unul din șase utilizatori chestionați în cadrul acestui studiu a afirmat că i-a fost dificil să se descurce cu eșecul unei căsnicii. De asemenea, 43% dintre persoanele chestionate au precizat că au simțit un sentiment de eliberare în momentul în care au divorțat, iar 31% au spus că au trăit un sentiment de tristețe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?