Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Atleţii Costel Ocheanu şi Ramona Ion, medaliaţi la „Naţionalele“ de juniori III


Prima competiție națională din acest an, etapa de Campionat Național pentru juniori III desfășurată la București, a adus și primele medalii pentru atleții vrânceni. Astfel, Costel Ocheanu, legitimat la Liceul cu Program Sportiv Focșani, a cucerit medalia de aur în proba de 60 metri, după ce a terminat cursa cu timpul de 7.60 secunde. Pe podium a urcat și Ramona Ion, de la Clubul Sportiv Unirea Focșani, care a cucerit medalia de argint în proba de 5.15.66 minute. O altă atletă de la CS Unirea Focșani, Cătălina Olaru a ocupat locul VI în proba de 400 metri.
Sala de atletism din Complexul național „Lia Manoliu” din București a găzduit competiția, un fel de pre-inaugurare a complet renovatei incinte, practic o nouă sală, refăcută din temelii, cu materiale de concurs de cea mai bună calitate, care va permite pregătirea atleților români în cele mai bune condiții, în perspectiva viitoarelor competiții indoor, între care se află anul acesta Europenele de la Praga (6-8 martie). Inaugurată în 1969, sala, neglijată, din lipsă de fonduri, decenii de-a rândul, ajunsese în pragul ruinei, un cronicar titrând, cu 2 ani în urmă, articolul consacrat Naționalelor atletice „Sport în peșteră”.
Astfel, pista circulară cu suprafață de material sintetic pe 4 coloane, pista centrală de 8 culoare, pentru sprint și cursele de garduri, sectoarele de sărituri la lungime și triplusalt, precum și la săritura cu prăjina, sala, separată, pentru aruncări, aflată la ultimele retușuri, sala de forță, sala de încălzire pentru alergări, cu 5 culoare au fost realizate în nuanțe de albastru, o culoare din ce în ce mai des folosită în atletismul actual, exemplele fiind sălile ultramoderne de la Istanbul, Doha, Birmingham, Valencia și Paris.
Suprafețele de concurs sunt rapide, sistemul de iluminare este eficientă inclusiv pentru realizarea unor filmări, iar centrala termică asigură o ambianță civilizată, normală, propice unei pregătiri de bună calitate și performanței. În așteptarea concursurilor pentru seniori, tineret și juniori mari (etapa a II-a a CN este programată săptămâna viitoare), proba noilor facilități au făcut-o juniorii mici, care au beneficiat din plin de condițiile excelente din primul concurs al anului pentru ei, reușind încă de sâmbătă câteva rezultate notabile pentru începutul sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?