Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Doi PROXENEȚI au fost ARESTAȚI. Un al treilea a fost pus sub control judiciar


Doi dintre cei trei bărbați acuzați că obligau tinere să se prostitueze, ce au fost reținuți miercuri seara în urma unei acțiuni a polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani, au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Măsura arestării a fost dispusă, ieri, pe numele lui Petre Alin Lambru și Ion Drăgan, iar în cazul lui Ionuț Ghițescu instanța a dispus controlul judiciar.
    „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani cu privire la arestarea preventivă a inculpatilor Lambru Petre-Alin și Drăgan Ion. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Lambru Petre Alin cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 22.01.2015 și până la data de 20.02.2015 inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Drăgan Ion, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism (…) perioadă de 30 de zile începând cu data de 22.01.2015 și până la data de 20.02.2015 inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. (…) respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani față de inculpatul Ghițescu Ionuț. (…) dispune luarea față de inculpatul Ghițescu Ionuț, măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție Poliția Mun. Focșani, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat”, se arată în soluția instanței. În aceeași soluție se mai precizează că acesta este obligat pe timpul controlului judiciar să nu depășească raza municipiului Focșani, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme, să nu se apropie și să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpații și să comunice periodic informatii relevante despre mijloacele sale de existentă.
    În dosar sunt cercetate patru persoane. Pe lângă cei trei, polițiștii mai cercetează și o fată de 17 ani, în cazul căreia a fost luată măsura internării la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent și din Stradă Focșani. Polițiștii au stabilit în urma anchetei că în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, cei patru au obligat șase tinere să se prostitueze într-un apartament din Focșani, care aparține tânărului pus sub control judiciar, fiind închiriat. În locația cu pricina a fost făcută și percheziția, miercuri, fiind găsite două dintre persoanele cercetate. Polițiștii au ridicat și mai multe bunuri, respectiv sume de bani, un pistol cu aer comprimat, un aparat cu electroșocuri, un laptop, dar și un telefon.
    Potrivit unui comunicat al IPJ Vrancea, doi dintre incuulpați sunt din Homocea, unul din Focșani, iar fata este din Bacău. „La data de 21 ianuarie a.c., ora 16.00, polițiștii focșăneni i-au depistat pe L. Petre Alin, de 27 ani, din comuna Homocea, C. Ana Maria, de 17 ani, din comuna Huruiești, județul Bacău, G. Ionuț, de 29 ani, din municipiul Focșani, D. Ion, de 27 ani, din comuna Homocea, și au stabilit faptul că în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015 au racolat un număr de 6 fete pe care le-au determinat să practice prostituția. La data de 21 ianuarie a.c. polițiștii focșăneni au efectuat o percheziție domiciliară la apartamentul lui G. Ionuț, care era închiriat pentru activitatea de prostituție, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri și sume de bani care nu au putut fi justificate. Cei trei bărbați au reținuți pentru 24 de ore, iar astăzi (ieri-n.r.) au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. În cazul minorei a fost luată măsura internării într-un centru. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?