Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

A murit profesorul Veronel Zănoagă


Învățământul vrâncean este iar în doliu. Ieri dimineață, profesorul Veronel Zănoagă a trecut la cele veșnice. Acesta a murit la Spitalul Județean de Urgență Focșani, din cauza unor probleme mai vechi de sănătate. Pe 1 februarie, el ar fi împlinit 65 de ani. Profesorul Veronel Zănoagă ieșise la pensie în urmă cu 2 ani, de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, unde a fost mai mulți ani profesor de științe socio-umane, economie, filosofie, sociologie și educație anteprenorială.
Colegii de la Liceul Pedagogic au fost șocați la primirea veștii că profesorul Zănoagă a decedat. Toți cei care l-au cunoscut au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. „A fost un om de mare caracter. A fost un dascăl care impunea respect elevilor și colegilor prin felul în care vorbea. Mai rar, în ziua de astăzi, să se adreseze elevilor cu dumneavoastră. A fost un om deosebit. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus profesoara Lauriana Ailincuței, directoarea Liceului Pedagogic. „A fost un șoc pentru mine. A fost un om deosebit de discret. Deși era bolnav, nu lăsa să se vadă. Niciun elev nu știa că are probleme de sănătate, pentru că el nu lăsa să se vadă. A fost un bun coleg, un model pentru noi toți. Îmi pare foarte rău. A fost foarte politicos cu noi toți, era dedicat meseriei, mai rar un profesoar ca dumnealui”, a spus, cu lacrimi în ochi, profesoara Felicia Panaite, de la Liceul Pedagogic.
Veronel Zănoagă era profesor de aproximativ 40 de ani, debutând în meserie la Liceul din Odobești ca profesor de istorie, materie pe care a predat-o timp de 20 de ani. Apoi, a predat la Liceul nr. 3, Școala nr. 6, Liceul Economic, Liceul nr. 5 și Școala nr. 2 din Focșani.
Trupul neînsuflețit al profesorului Zănoagă va fi depus astăzi în Biserica „Sf. Andrei” din Bahne, la părintele Giorgică Vatră. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, începând cu ora 13.00, la Biserica „Sf. Dumitru”, unde slujește părintele Negoiță Boghină.

Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?