Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Shakira și Pique organizează al doilea ‘baby shower’ mondial


Shakira, cântăreață, compozitoare și ambasadoare a bunăvoinței pentru UNICEF, însărcinată a doua oară, și partenerul ei Gerard Piqué, unul din starurile echipei de fotbal FC Barcelona, își invită fanii să contribuie la al doilea ‘baby shower’ mondial în profitul UNICEF și al copiilor vulnerabili din lumea întreagă, cu ocazia nașterii celui de-al doilea copil al lor, informează organizația ONU pe site-ul său. După succesul primei ediții organizate când s-a născut primul lor fiu, Milan, Shakira și Gerard au decis să organizeze din nou evenimentul, pentru toate viitoarele mame, în speranța de a da acestei idei originale un scop mai profund, de a-i ajuta pe copiii și mamele care au cel mai mult nevoie de cadourile oferite.
    Shakira și Gerard cer, de asemenea, părinților care așteaptă copiii să organizeze și ei propriul „baby shower” virtual și să implice familiile, prietenii și pe toți cei care îi urmăresc pe rețelele sociale să sprijine activitatea UNICEF, vizitând site-ul www.worldbabyshower.org, unde pot fi făcute donațiile de care vor beneficia programele internaționale ale acestei organizații pentru copii. Printre „darurile inspirate” pe care fanii le pot cumpăra pentru a fi donate în cadrul evenimentului organizat de cântăreața columbiană în vârstă de 38 de ani figurează truse de obstretică, vaccinuri contra rujeolei și poliomielitei, pături, cântare pentru bebeluși, dar și mingi de fotbal — pentru a recunoaște rolul pe care sportul și jocul îl pot avea pentru o copilărie fericită și sănătoasă — sau o carte pentru copii menită să cultive dragostea pentru cărți și învățătură.
    ‘Baby showers’ sunt populare în numeroase țări și reprezintă o manieră de a celebra nașterea viitoare sau recentă a unui copil, oferind cadouri mamei. Primul ‘baby shower’ al celebrului cuplu s-a derulat din 16 ianuarie până în 15 februarie 2013 cu ocazia nașterii fiului lor Milan. Evenimentul a fost un mare succes pentru UNICEF. Grație donațiilor făcute, 80.000 de copii au fost vaccinați contra poliomielitei, aproape patru tone de alimente terapeutice au ajutat copiii atinși de malnutriție și au fost distribuite aproximativ 1.000 de plase de țânțari contra malariei și aproape 20.000 de plicuri de săruri pentru rehidratare pe cale orală.
    Cadourile oferite prin intermediul ‘baby shower’ pot salva viața unei mame sau a unui copil. În pofida progreselor importante în reducerea ratei de mortalitate infantilă, 6,3 milioane de copii sub cinci ani continuă să moară în fiecare an în primele luni de viață din cauze ce pot fi în mare parte evitate. Și în fiecare zi milioane de mame nasc fără să beneficieze de material medical și medicamente adecvate și fără sprijinul de care au nevoie, amintește UNICEF. ‘Cadourile inspirate’ ale UNICEF sunt un program inovator care oferă publicului posibilitatea de a achiziționa produse care pot salva vieți într-una din cele 150 de țări și teritorii unde UNICEF desfășoară activități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?