Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Șoferul unui MERCEDES a DOBORÂT doi stâlpi de electricitate. O comună a rămas în beznă


Un tânăr șofer de Mercedes, care băuse ceva înainte de a se urca la volan, a doborât la pământ doi stâlpi și a lăsat o comună întregă fără curent electric. S-a întâmplat la Păunești, vineri dimineață, iar în urma acestui eveniment nu au rezultat victime, șoferul scăpând cu viață ca prin urechile acului.
    Marius Constantin Iuciuc, de 29 de ani, din comuna Păunești, își conducea Mercedesul pe DC 119, vineri dimineață, în jurul orei 03.00, pe direcția Păunești-Viișoara. Din cauza vitezei neadaptate la carosabilul umed, șoferul a pierdut controlul asupra mașinii, care a părăsit partea carosabilă și a intrat în doi stâlpi de electricitate de pe marginea drumului, pe care i-a doborât. Stâlpii au căzut pe partea carosabilă, iar traficul rutier a fost blocat. 
După eveniment, o persoană a sunat la 112. În urma sesizării, la locul accidentului au ajuns polițiștii din localitate, dar și cei de la Adjud, care au efectuat cercetările și l-au identificat pe șofer. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că înainte de a se urca la volan, șoferul a consumat alcool. El avea o alcoolemie de 0,11 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au reținut șoferului grăbit permisul de conducere. Cel mai probabil, el va trebui să suporte costul pagubelor provocate. „La data de 16 ianuarie a.c., în comuna Păunești, I. Marius Constantin, de 29 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DC 119, nu a adaptat viteza la carosabilul umed și a lovit 2 stâlpi de electricitate. În urma testării conducătorului auto, a rezultat o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma producerii evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a precizat subcomisar Bogdan Toader, ofițerul de presă al IPJ Vrancea.
În urma accidentului, comuna Păunești a rămas fără curent electric. Reprezentanții Electrica au precizat, într-un comunicat de presă, că au fost afectați câteva sute de abonați. „Astăzi, 16.01.2015 (vineri-n.r.), s-a produs o avarie în instalațiile de alimentare cu energie electrică aparținând SDEE Focșani – FDEE Electrica Distribuție Muntenia Nord, fiind afectată localitatea Păunești, aflată la 16 km de Adjud. Pe drumul județean Viișoara – Păunești în dreptul localității mai sus menționate a avut loc un accident rutier, care a avut drept consecință ruperea a 2 stâlpi SE5 de medie tensiune, rămânând astfel nealimentată derivația LEA 20kV Păunești (12 posturi de transformare și 400 abonați fiind afectați)”, au transmis reprezentanții Electrica.
    În după-amiaza aceleiași zile, în jurul orei 13.00, avaria a fost remediată și a fost reluată alimentarea cu energie electrică în comuna Păunești.
   

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?