Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Elevii de la Pedagogic au discutat despre traficul de persoane


Elevii de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani au aflat cum pot preveni traficul de persoane. Zilele trecute, în incinta unității de învățământ, s-a derulat o activitate de prevenire a traficului de persoane, organizată de profesoara psiholog Camelia Luminița Alban, în colaborare cu reprezentanți ai Poliției de Proximitate. La acest eveniment au participat elevi de la clasele a VI-a, a IX-a, XI-a și a XII-a. „S-a prezentat un material în Power Point, cu motto-ul «Libertatea vă conferă a alege între bine și rău. Informarea vă ajută să faceți alegerea!». Informațiile bine receptate de elevi au vizat: identificarea fenomenului, aspecte privind identificarea recrutorilor și a modalității lor de operare, pericolul la care sunt expuse victimele traficului de persoane, nu doar tinerele fete, ci și minorii – fete sau băieți, vizând trafic de organe, prostituția sau pedofilia, exploatare sexuală, exploatare prin muncă, manipulare, abuz fizic și psihic, viol, brutalizare, constrângere, înșelăciune, racolare, victime, traficanți, privarea de libertate, vânzare de oameni, prelevare de organe, «sclavia modernă», etc. sunt doar câteva concepte care nu ne pot duce cu gândul decât la un singur fenomen care le cuprinde pe toate: traficul de ființe umane. Un fenomen în care umanitatea este scoasă din schemă, în care se încalcă drepturile fundamentale ale omului”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții Liceului Pedagogic.
În cadrul activității au fost prezentate studii de caz, au avut loc discuții libere, astfel încât prin dialog și interactivitate elevii au apreciat activitatea că fiind extrem de utilă,  neașteptat de interesantă, cu elemente de inedit și noutate.

   Facebook-ul poate reprezenta un pericol pentru tineri

Evaluarea activității s-a realizat prin scrierea unei scrisori imaginare către părinți, prin care elevii au scos în evidență elementele de noutate ale acestui seminar: faptul că internetul poate deveni un pericol prin expunere în fața unor necunoscuți acceptați în lista de prieteni pe Facebook, dar și faptul că trebuie acordată o atenție sporită persoanelor necunoscute, atât pe stradă, cât și în mediul virtual.
„Activitatea a fost un real succes, fiind apreciată la superlativ atât de elevi, cât și de inițiator, invitați, datorită feedback-ului participanților. Elevii au apreciat utilitatea și noutatea informațiilor, ei și-au exprimat dorința de a mai participa la astfel de activități organizate de doamna profesor psihlog Alban Luminița Camelia, consilier școlar al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională și profesor la Liceul Pedagogic «Spiru Haret» Focșani”, se mai arată în comunicat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?