Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Cel mai bun sportiv al Vrancei lipseşte din Top 10 al Federaţiei de Tir


Trăgătorul Alin Năstasă, cel mai bun sportiv al Vrancei în 2014 și primul sportiv al clubului Unirea Focșani nu a fost inclus de Federația Română de Tir Sportiv în clasamentul primilor 10 trăgători ai țării, în ciuda faptului că a obținut tot ceea ce se putea obține în întrecerile naționale organizate anul trecut. Sportivul antrenat de Adrian Alaci a devenit campion național la seniori după ce l-a învins chiar pe campionul olimpic, Alin Moldoveanu și a cucerit medalia de aur cu echipa de la CS Unirea Focșani la categoria juniori I, dar, în mod inexplicabil, nu se regăsește pe lista performerilor din 2014.
Mai mult, în primăvara anului trecut, Alin Năstasă a abandonat pentru o perioadă antrenamentele pentru a se pregăti pentru examenul de Bacalaureat. În ierarhia Federației, pe primul loc se află vrânceanul Alin George Moldoveanu, trăgător care reprezintă în competiții cluburile CS Dinamo București și Omega Tehnoton Iași. Antrenorul lotului național, Sorin Babii l-a lăudat pe Alin Năstasă, dar este sceptic în ceea ce privește calificarea tânărului trăgător la Olimpiadă. „Alin Năstasă nu poate obține o medalie olimpică deoarece este foarte tânăr. Dacă vorbim de Olimpiada de la Rio, ar fi o performanță ieșită din comun numai ca Alin Năstasă să se califice. Este îmbucurătoare performanța lui Alin Năstasă care a izbutit un record național la juniori și care se pare că îi calcă pe urme lui Alin Moldoveanu”, a spus Babii.
Obiectivele înalte sunt un lucru obișnuit în tirul românesc, pentru că tradiția obligă, această disciplină fiind cea care a dat primul campion olimpic din țara noastră, pușcașul Iosif Sârbu, la JO Helsinki 1952, urmat de alți cinci medaliați cu aur la competiția supremă (Åžtefan Petrescu la Melbourne 1956, Ion Dumitrescu la Roma 1960, Corneliu Ion la Moscova 1980, Sorin Babii, actualul președinte al FRTS, la Seul 1988 și vrânceanul Alin Moldoveanu la Londra 2012), dar și patru medalii de argint și cinci de bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?