Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Procurorii au contestat soluțiile date de judecători în dosarul traficanților de droguri de la Adjud


Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea sunt nemulțumiți de soluția magistraților Tribunalului Vrancea în dosarul traficanților de droguri de la Adjud, care au fost puți sub control judiciar. DIICOT a depus contestație atât împotriva respingerii propunerii de arestare preventivă a lui Emilian B., tatăl unuia dintre inculpați, care ar fi încercat să influențeze martorii, dar și împotriva respingerii propunerii de prelungire a măsurii arestării preventive în cazul celor patru tineri arestați în noiembrie 2014 pentru trafic și consum de droguri. Contestație a făcut și Emilian B., nemulțumit fiind de măsura controlului judiciar dispusă de judecătorii Tribunalului Vrancea. Contestațiile vor fi luate în discuție astăzi, la Curtea de Apel Galați.
    Reamintim că săptămâna trecută, cei patru tineri din Adjud, care au fost arestați preventiv în urmă cu aproximativ două luni, într-un dosar de trafic și consum de droguri, au fost puși sub control judiciar. Instanța le-a trasat o serie de sarcini, pe care dacă nu le vor respecta, s-ar putea întoarce în arest. Prelungirea măsurii arestului preventiv în cazul lui Alexandru Cristian B., Ionuț D., Ilarian Constantin C. și  Ciprian S. a fost luată în discuție miercurea trecută, de magistrații Tribunalului Vrancea, zi în care s-a discutat și propunerea de arestare preventivă a tatălului lui Alexandru, Emilian B.. Acesta din urmă a fost reținut marțea trecută pentru că ar fi încercat să influențeze martorii din dosar, în ideea de a-l ajuta pe fiul său.
În cazul lui Emilian B. a fost luată măsura controlului judiciar, iar magistrații i- au impus și lui o serie de măsuri, pe care trebuie să le respecte cu strictețe. Printre altele, judecătorii i-au interzis să frecventeze baruri și restaurante din Adjud, interdicție valabilă și în cazul celor patru tineri. „Respinge propunerea formulată de DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea pentru arestarea preventivă a inculpatului Bîgiu Emilian. (…) dispune luarea față de inculpatul Bîgiu Emilian a măsurii preventive a controlului judiciar (…) pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 07.01.2015”, se arată în soluția instanței de judecată în ceea ce-l privește pe Emilian B..
    În cazul celor patru tineri, instanța a decis respingerea propunerii de prelungire a măsurii arestului preventiv. „Respinge propunerea formulată de DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea pentru prelungirea arestării preventive a inculpaților Bîgiu Alexandru Cristian, Damian Ionuț, Crudu Ilarian Constantin și Stratulat Ciprian. (…) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată față de inculpații Bîgiu Alexandru Cristian, Damian Ionuț, Crudu Ilarian Constantin și Stratulat Ciprian cu măsura preventivă a controlului judiciar (…) pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 07.01.2015 (…)”, se arată în soluția instanței cu privire la cei patru tineri.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?