Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Marian Oprişan a fost audiat la DNA în calitate de martor


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a mers, azi la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde a fost citat să dea declarații în calitate de martor în ancheta privind expertele contabile care au întocmit raportul în dosarul său. Marian Oprișan a spus, la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), că nu există niciun prejudiciu în dosarul în care este judecat și că pot veni și cinci milioane de alți specialiști care să facă expertiza, pentru că toți vor constata că rezultatul „nespecialistului DNA” este unul eronat. „În 2005, la ordinul filmat, deci, rețineți ce vă spun, filmat, Traian Băsescu a dat ordin PNA-ului (DNA-n.r.) să-mi facă un dosar, dosar care până la urmă l-au făcut, dosar care stă în instanțele de judecată de circa opt ani și jumătate, fără ca eu să fac vreo cerere de amânare. Trageți dumneavoastră concluzia asupra termenului rezonabil asupra drepturilor constituționale pe care trebuie să le aibă un cetățean. Vreau să fac precizarea, cu toată responsabilitatea: nu cunosc modul de lucru al experților contabili. Nu m-a interesat cum și-au împărțit orele de lucru, pentru că nu era treaba mea. Nu am cerut niciunui expert contabil sau nici unei părți implicate în procesul meu eminamente politic,sută la sută, vreo intervenție, vreun favor sau orice altceva. Nu este nici de competența mea să comentez aceste lucruri, acestea au fost măsuri care au fost luate pe principii judiciare de DNA privind reținerea. Nu știu dacă au stat lucrurile așa, ceea ce pot să comentez este următorul lucru: dacă mai vin 5 milioane de experți și se uită în documentele contabile aflate la dosarul cauzei toți vor spune același lucru, că nu există nici un prejudiciu. Prejudiciul a fost inventat de un nespecialist al DNA, în anul 2005, la comanda procurorului Ovidiu Horațiu Baias”, a afirmat Marian Oprișan. 
 Åžeful administrației județene a precizat că nu s-a interesat niciodată despre această expertiză. Oprișan a precizat că avea dreptul să își aleagă un expert parte, în paralel cu expertul desemnat de instanță, aceasta fiind o etapă procedurală legală, prevăzută de normele de procedură penală. „Presa a afirmat că Oprișan este interesat să excludă prejudiciul din dosarul lui. Da, vă spun deschis, este un lucru cât se poate de normal. Sunt interesat ca printr-o procedură legală, normală, încuviințată de instanța de judecată, prejudiciul ăla să dispară, pentru că este contrafăcut, este fals și băgat din burtă de nespecialiști. Pe experta parte am văzut-o prima dată în viața mea la instanța de judecată, când a fost numită de președintele instanței de judecată, ulterior nu am comunicat cu ea niciodată, iar cu expertul meu parte am vorbit când am vorbit despre contract, când i-am prezentat dosarul și când i-am spus cât se poate de clar ce cred eu despre acest dosar. În rest, orice alt subiect pe care îl invocați dumneavoastră sau comunicatele DNA nu corespund realității”, a mai spus Marian Oprișan.
Marian Oprișan: Denumirea de baron mi-a dat-o presa
 La ieșirea de la audieri, șeful administrației județene a declarat că nu a comis și nici nu a intenționat vreodată să comită vreo infracțiune. „În presă se spune asta de 25 de ani. Eu am citit în presa românească despre mine că sunt hoț, tâlhar și multe alte epitete de acest fel care de fiecare dată s-au dovedit a fi neadevărate. Deci nu se strânge nici un laț: Marian Oprișan nu a comis nici-o infracțiune, n-a intenționat să comită nicio infracțiune, ba chiar el este prejudiciat de această întâmplare care s-a produs în ultimele zile, pentru că, probabil va trebui să se facă o nouă expertiză și iar lungim un verdict într-un  dosar pe care eu îl aștept de multă vreme”, a spus Marian Oprișan. 
 Întrebat de un reporter de ce are imaginea de baron în sensul negativ al cuvântului, Marian Oprișan a declarat că imaginea i-a fost creată chiar de presă. „Denumirea asta de baron mi-ați dat-o voi (presa-n.r.). Eu nu sunt baron, Doamne ferește. Sunt un om care mi-am făcut datoria, dar pentru că vouă, jurnaliștilor,  nu vă plac decât miniștrii, secretarii de stat, primul ministru și președintele intrați în jocul lor de fiecare dată din rațiuni financiare ale șefilor voștri. Åži atunci, pentru că se plătește mai bine la București, hai să mutăm problema corupției în județele țării. Stimați colegi, în fiecare tagmă există corupție; și la jurnaliști și la politicieni, și la președinții de Consilii Județene și la primari, și la cetățeni și la magistrați și la procurori. Corupția nu poate fi dovedită decât printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă. Din nefericire, prezumția de nevinovăție statuată de Constituția României, ar trebui să funcționeze și la dumneavoastră jurnaliștii și cred că ar trebui să funcționeze aceste lucruri pentru că sunt sute de dosare în lucru în justiția română”, a mai spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. 

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?