Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Moţiunea de cenzură va fi depusă marţi


Textul moțiunii de cenzură pe asumarea Codului Muncii a fost finalizat, va fi adoptat luni de conducerea USL și depus la Parlament marți, după ce Guvernul își va angaja răspunderea în fața Legislativului, a anunțat, ieri, președintele PSD Victor Ponta.
„Textul moțiunii a fost finalizat, a fost lucrat de către colegii noștri și de cei liberali și, după ce marți este depus proiectul de lege, depunem și noi moțiunea de cenzură. Vă rog să remarcați că domnul Boc, deși de obicei foarte grăbit cu angajarea răspunderii, acum are termene mult mai lungi. Probabil că vrea să rămână în funcție mai mult timp”, a spus Ponta.
El a adăugat că au fost inițate discuții cu parlamentari ai puterii.
Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe Codul Muncii, marți, 8 martie.
Potrivit Constituției, Guvernul își poate angaja răspunderea în fața Camerei Deputaților și a Senatului, în ședință comună, asupra unui program, a unei declarații de politică generală sau a unui proiect de lege.
Guvernul este demis dacă o moțiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declarației de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?