Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Trupa Protha va participa la două festivaluri de teatru din vestul României


Trupa de teatru Protha va participa, în perioada 24-26 octombrie, la două festivaluri de teatru care se vor desfășura la Timișoara și Arad. Spectacolul „Oscar și Tanti Roz”, după Eric Emmauel Schimtt, a fost selectat să participe la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Copii și Tineret „Copil în Europa”, în organizarea Asociației Culturală Pentagon Timișoara. Spectacolul va avea loc în data de 24 octombrie, de la ora 17.30, la Teatrul Merlin din Timișoara.
De asemenea, trupa Protha va participa și la cea de XXIII-a ediție a Festivalului International Theatre Jeunes Francophones Amifran, ce se va desfășura în perioada 24-29 octombrie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. La această ediție a festivalului, organizat de Asociația Amifran Arad, vor participa douăzeci și unu de trupe de teatru din Franța, Italia, Rusia, Polonia, Bulgaria și România. „Amifran este unul din cele mai importante festivaluri de teatru francofon din Europa și așa cum îl definea Florin Didilescu, președintele asociației organizatoare a festivalului și inițiatorul acestuia, «este o stare de spirit a celor cărora limba franceză le este aproape, a celor care iubesc copiii și teatrul și mai ales a celor care aleg să rămână tineri prin tineri». Festivalul oferă participanților, pe lângă spectacolele de teatru în limba franceză, ateliere de teatru și întâlniri în culise, a tinerilor actori în care să își exprime punctul de vedere cu privire la celelalte spectacole”, se arată într-un comunicat de presă trimis de regizorul Cătălin Sfîrloagă.
Trupa de Teatru Protha a fost selectată să participe la această ediție cu spectacolul „L’homme sans trucages” după Mathias Malzieu, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Spectacolul a fost realizat ca urmare a implicării în proiectul de educație non formală a profesorului Elena Manovici. Trupa este la cea de a treia participare, în 2015 la festivalurile de teatru francofon, după cele de la Iași și Dej, unde i s-au acordat diferite distincții colective și individuale. Spectacolul va avea loc în data de 28 octombrie 2015, de la ora 14.00, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.
Din distribuția spectacolului fac parte Vlad Steclaru, Nicoleta Palade, Bogdan Robu, Bianca Carabă, Ramona Ignat, Miruna Tutoveanu, Valentina Mănăilă, Åžtefan Banciu, Marius Iftinca, Diana Apostu, Ella Tătaru și Andrei Gheoca.
Proiectul de educație non formală, prin teatru, desfășurat de Asociația Protha Panciu și Liceul „Ioan Slavici” Panciu s-a bucurat în permanență de sprijinul primarului Iulian Nica și al Primăriei Panciu, dar și al comunității din care fac parte cei implicați și care au înțeles necesitatea derulării acestuia. Astfel că participarea la acest ultim festival este posibilă ca urmare a venirii alături de Primăria Panciu și a S.C. Tricotton Junior S.R.L. Panciu, S.C. Zanfir S.N.C și S.C. Martensa S.R.L. Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?