Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Nouă medici noi la Spitalul Județean. Printre ei și fiul doctoriţei Mărioara Merchea



Nouă medici tineri lucrează sau vor începe în curând activitatea la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Șapte dintre aceștia au început munca la 1 ianuarie, iar ceilalți doi vor începe să lucreze în luna februarie. Acești medici vor acorda servicii medicale în următoarele specialități: Neonatologie, Medicină Legală, Diabet, Reumatologie, Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, ORL, Oftalmologie și TBC. Printre noii doctori din cadrul Spitalului Județean se număr și fiul cel mai mare al cunoscutului medic ORL-ist Mărioara Merchea, care va profesa în aceeași specialitate.
Astfel, cei șapte medici care acordă deja servicii medicale sunt:
1. medicul Alina Deliu – Neonatologie;
2. medicul Șerban Dicu – Serviciul de Medicină Legală;
3. medicul Mirela Chitariu – Diabet;
4. medicul Cristina Tătaru – Reumatologie;
5. medicul Irina Ursu – Recuperare medicală, Medicina fizică și Balneologie;
6. medicul Radu Merchea – ORL;
7. medicul Liora Radu – Oftalmologie.
În februarie se vor angaja medicul Cătălin Cornăcel – Oftalmologie și medicul Oana Marcu – Pneumologie.

   Compartimentul de Oftalmologie va fi redeschis
 

În condițiile în care la Spitalul Județean vor lucra doi medici oftalmologi noi, compartimentul de specialitate va fi redeschis. Activitatea Compartimentui de Oftalmologie a fost suspendată în luna mai a anului trecut, după ce medicii care  asigurau gărzile, doi la număr, au refuzat să mai facă acest lucru, invocând probleme de sănătate, susținea la vremea respectivă managerul unității, Constantin Mândrilă. Prin urmare, cele opt asistente medicale și infirmiere din cadrul compartimentului au fost redistribuite în celelalte secții din spital.
Managerul Mândrilă ne-a declarat că în momentul în care primul medic oftalmolog va primi certificatul de medic specialist și codul de parafă, compartimentul va fi redeschis. „Un oftalmolog a venit deja în spital, iar cel de-al doilea va veni la finele lunii februarie. Când oftalmologul care este deja va primi confirmarea în gradul de medic specialist plus parafa și codul de parafă de la Direcția de Sănătate Publică Vrancea, Compartimentul de Oftalmologie va fi redeschis. Personalul auxiliar va fi transferat iar acolo, iar Spitalul Județean va putea acorda asistență medicală și pentru afecțiunile oftalmologice„, ne-a declarat Mândrilă.
În prezent, vrâncenii care ajung la Spitalul Județean cu diferite probleme oftalmologice, mai ales în cursul nopții, sunt trimiși la clinici de specialitate din centrele universitare. În timpul zilei, pacienții pot apela la cei doi medici oftalmologi din cadrul Ambulatoriului de Specialitate.

   Spitalul Militar are Compartiment de Oftalmologie

Vrâncenii mai au la dispoziție o variantă. La Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” există compartiment de Oftalmologie, unde acordă asistență medicală doi medici. Sunt realizate inclusiv intervenții chirurgicale, iar compartimentul dispune de două saloane, unul pentru femei, iar celălalt pentru bărbați. Problematică rămâne, însă, asigurarea urgențelor oftalmologice, întrucât noaptea nu este niciun medic de gardă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?