Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Pacienții au plătit spitalelor peste 47 mii lei


Peste 6.000 de persoane au avut de achitat coplata, anul acesta, la externarea din spitalele vrâncene, valoarea acesteia fiind cuprinsă între 5 și 10 lei. La Spitalul Județean de Urgență Focșani, valoarea coplății este de 10 lei. Reprezentanții unității ne-au precizat că în perioada ianuarie -decembrie 2014, suma strânsă din coplată a fost de 34 mii lei. La Spitalul Municipal Adjud, unde valoarea coplății este de 8 lei, s-au strâns 5.632 lei, iar Spitalul Panciu, unde valoarea este de 10 lei, s-au strâns 5 mii de lei. La Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, unde este cea mai mică valoare a coplății, de 5 lei, suma totală colectată a fost de 7.500 lei, iar la Spitalul Comunal din Vidra s-a strâns suma de 1.300 lei, valoarea fiind de 10 lei.
Reprezentanții unităților spitalicești ne-au precizat ca sumele strânse din coplată au intrat în bugetul spitalelor, din ele fiind achiziționate materiale de curățenie.
Ministerul Sănătății a stabilit ca începând cu 1 aprilie 2013 să fie introdusă coplata. Nu trebuie să plătească niciun leu persoanele care ajung la Urgențe, în ambulatoriul de specialitate, la medicul de familie sau cele care își fac analize medicale. Scutite vor fi și persoanele exceptate prin lege, respectiv copiii, gravidele, pensionarii cu venituri sub 740 lei/lună, bolnavii incluși în programele naționale de sănătate, dacă nu realizează venituri din muncă, veteranii de război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?