Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Bărbat acuzat că a furat un acordeon, o cutie de pate și o doză de bere


Un bărbat de 45 de ani, din comuna Bordești, care a dat spargere după spargere și a furat tot ce a găsit prin casele victimelor, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de furt și două de tentativă la furt. Tudorache D. a comis faptele în perioada ianuarie-martie a.c. El a intrat în casele a trei persoane din Dumbrăveni și a furat bunuri în valoare de 1.600 lei. Din alte două case nu a reușit să ia nimic. 
 Prima faptă a fost comisă în noaptea de 24 spre 25 ianuarie. Bărbatul s-a „înarmat” cu un levier și a plecat la furat. Vizată a fost casa unei familii din Dumbrăveni, imobil despre care știa că nu este locuit. A făcut o gaură în gard pentru a putea intra în curte, după care, cu ajutorul levierului, a forțat ușa și a intrat în imobil. A plecat de acolo cu un televizor, un acordeon, un set de cuțite, prelungitoare, dar și unelte folosite în construcții. A dus bunurile acasă la el, după care le-a vândut. 
 În februarie a acționat din nou. Atunci a pătruns într-o altă locuință, tot din Dumbrăveni, după ce a forțat cu același levier fereastra și a furat o secure. La aceeași dată a mai spart și locuința situată vis-a-vis de cea din care a furat securea. Acolo a găsit un televizor, dar pentru că aparatul era prea greu, a plecat cu mâinile goale. 
 În noaptea de 6 spre 7 martie, folosind același mod de operare, a spart o altă casă, din care nu a furat nimic. A acționat din nou în noaptea de 14 spre 15 martie, când a spart o altă casă, tot din Dumbrăveni, folosindu-se de același levier. Aici, el a forțat un lacăt, moment în care s-a declanșat alarma. A fugit, dar a revenit după ce alarma s-a oprit. A reușit să intre într-o anexă și apoi în casă. A luat cablurile de alimentare de la obiectele electrocasnice, un pate și o doză de bere, apoi a plecat. La audieri, bărbatul a recunoscut comiterea faptei, iar prejudiciul nu a fost recuperat. 
 Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani i-au mai trimis în judecată și pe Silviu Valentin P., de 19 ani, din Bolotești, dar și pe Alin Mădălin P., de 23 de ani, care locuiește fără forme legale în Bolotești. Primul va fi judecat pentru săvârșirea a trei infracțiuni de furt, iar cel de-al doilea pentru săvârșirea unei singure infracțiuni. Astfel, în aprilie, Silviu Valentin a furat 40 de spalieri din proprietatea unei persoane din Boloteșto. În aceeași lună a sustras alți 33 de spalieri, iar în noaptea de 18 spre 19 aprilie, împreună cu Alin Mădălin, a pătruns în curtea locuinței unei persoane. Au furat un cazan de țuică, pe care l-au vândut contra sumei de 700 lei. Silviu Valentin a recunoscut comiterea faptei, în timp ce cel de-al doilea nu a putut fi audiat. Persoana căreia i s-a furat cazanul de țuică se constituie parte civilă în dosar cu suma de 2.500 lei. 
 Tot pentru furt vor fi judecați și Vasile P., de 31 de ani, Leonida I., de 26 de ani, și Mihai Marius B., de 26 de ani, toți din Tâmboiești. În cursul lunii aprilie a.c., ei au pătruns într-un imobil din localitate și au furat bunuri în valoare de 1.150 lei. Cei trei știau că în imobil nu locuiește nimeni și au pătruns prin forțarea unei uși. Au furat butelii, un televizor, patru ceaune din aluminiu, unelte, dar și 15 litri de țuică. Audiați fiind, cei trei au recunoscut comiterea faptei. 
 Procurorii au mai trimis în judecată și un minor din Tâmboiești. În februarie a.c., băiatul de 16 ani, Cezar Bentzer L., a pătruns într-o locuință, din care a furat bunuri în valoare de 1.000 lei, prejudiciu care nu a fost recuperat. El a furat scule, pături, cearceafuri, parfumuri, dar și creme. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?