Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol


Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbușit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol din județul Constanța, iar la fața locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanță, Poliție și scafandri. Un membru al echipajului a fost resuscitat și dus la spital. Trupul copilotul elicopterului prăbușit a fost adus la mal, după mai multe ore de căutări. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că urmează să fie adus la mal trupul altei victime dispărute.
    Echipele de intervenție au adus cu șalupa la mal, luni seară, în jurul orei 21.25, trupul unuia dintre cei trei dispăruți în lacul Siutghiol, în urma prăbușirii elicopterului SMURD, la ora transmiterii știrii echipele medicale făcându-i masaj cardiac. Potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat, este vorba despre copilotul elicopterului prăbușit, echipajele medicale aflate la fața locului începând imediat masajul cardiac. Arafat a spus că bărbatul este în stop-cardiorespirator și în șoc hipotermic și posibil și cu traumatisme. „Omul este în stop cardio-respirator și nu are semne vitale, dar conform procedurii avem obligația să îl resuscităm cel puțin până se mai încălzește să vedem dacă cordul pornește”, a explicat Arafat. El a menționat însă că situația este gravă și că șansa de supraviețuire este foarte mică. Arafat a refuzat să dea numele copilotului, spunând doar că a vorbit cu tatăl acestuia, pe care l-a informat despre situație. Secretarul de stat în MAI a spus că urmează să fie adus la mal trupul altei victime dispărute în lacul Siutghiol.
    Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, ajuns, luni seară, la locul prăbușirii elicopterului, a declarat că toți cei trei dispăruți sunt tineri, cu vârste sub 40 de ani, adăugând că în mod sigur i-a întâlnit în timpul activității la SMURD. Raed Arafat a spus că înainte să ajungă la locul prăbușirii elicopterului a trecut pe la Spitalul Județean și s-a interesat de starea doctoriței salvate, spunând că aceasta este în stare critică și este intubată, fiind în continuare la Terapie Intensivă. Arafat a mai spus că, în funcție de evoluția stării de sănătate a medicului, se va decide dacă va fi necesară mutarea sa într-o unitate medicală din București. Totodată, Arafat a mai spus că marți se va decide dacă aparatele SMURD de genul celui prăbușit în lac vor rămâne la sol pentru inspecție tehnică.
    Femeia adusă la mal după prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol și care a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean de Urgență Constanța este internată în stare critică la secția de terapie intensivă, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Constanța, Laura Vizireanu, medicul aflat în elicopterul SMURD care s-a prăbușit în lacul Siutghiol, a fost internată la secția de terapie intensivă, starea acesteia fiind critică.
    Pe de altă parte, reprezentanții Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța au declarat că elicopterul a aterizat pe aeroport la ora 15.49, pentru o escală de alimentare. „La 15.55 a început alimentarea, iar la ora 16.00 a fost încheiată, fără a se înregistra probleme în timpul operațiunii, aceasta fiind supravegheată de personalul specilizat din cadrul aeroportului. La ora 16.07 elicopterul a decolat în condiții normale, condițiile meteo fiind favorabile, iar după decolare nu au fost identificate probleme de către controlorii de zbor”, au precizat reprezentanții Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”.
    Intervenția la locul accidentului aviatic de la Constanța a fost făcută la 15 minunte de la primirea apelului la 112, primele echipe ajungând acolo cu o barcă penumatică al cărei motor nu a pornit, astfel că, pentru a nu pierde timpul, pompierii au folosit vâslele, spune purtătorul de cuvânt ISU.
    Un elicopter cu echipe de salvatori din București s-a îndreptat spre locul accidentului aviatic, vicepremierul Gabriel Oprea solicitând, totodată, intervenția de urgență a scafandrilor militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale pentru a participa la misiunea de căutare. Potrivit ISU Dobrogea, primele echipaje au ajuns la fața locului la ora 16.30, iar prima persoană din echipaj a fost găsită la ora 16.45. La momentul accidentului, elicopterul se întorcea către bază, de la o misiune de salvare aero-medicală, după ce a transportat un pacient la Spitalul Județean Constanța, se mai arată în comunicatul MAI.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?