Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Drumuri modernizate la Răcoasa


Autoritățile locale din comuna Răcoasa au scos la licitație un proiect de investiții ce vizează modernizarea mai multor drumuri locale. Este vorba de modernizarea drumurilor care fac legătura între satele Răcoasa, Mărăști, Gogoiu și Verdea, în lungime totală de 10,5 kilometri. Proiectul de investiții a fost scos la licitație pe SEAP, astăzi fiind termenul limită de depunere a ofertelor. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 5,8 milioane de lei fără TVA. Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, a declarat că prin acest proiect vor fi modernizate majoritatea drumurilor din interiorul comunei. „Proiectul vizează asfaltarea a 10,5 kilometri de drumuri comunale care vor asigura legătura dintre satele Răcoasa, Mărăști, Gogoiu și Verdea. Lucrările constau în balastare, asfaltare, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale. Este un proiect foarte important care, odată finalizat, va rezolva cea mai mare parte a reabilitării infrastructurii rutiere locale”, a spus primarul Vladimir Păun.
    Acesta a amintit că Primăria Răcoasa are în curs de implementare un proiect care vizează amenajarea unui traseu tematic denumit „100 de ani de eroism la Mărăști”. Proiectul are o valoare estimată de 150 de mii de lei, fără TVA și constă în montarea unor panouri electronice de marcare/informare și realizarea unui ghid turistic bilingv. Valoarea estimată a proiectului este de 150 de mii de lei, plus TVA, iar finanțarea este asigurată prin  Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Primarul Vladimir Păun a declarat că PNDR și Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală oferă posibilitatea comunei Răcoasa să acceseze fonduri nerambursabile pentru marcare și promovare turistică a traseului tematic „100 de ani de eroism la Mărăști”, dar și a obiectivelor turistice din zonă și a tradițiilor. „Dezvoltarea activităților turistice în zona Răcoasa-Mărăști va contribui la creșterea numărului de turiști în zonă și, implicit, va duce la creșterea veniturilor alternative, la creșterea atractivității zonei și a numărului de locuri de muncă din localitate. Investiția în infrastructură la scară mică, respectiv dezvoltarea sistemelor de informare si promovare turistică, va duce la îmbunătățirea calității vieții în zona Răcoasa-Mărăști prin diversificarea economiei localității”, a afirmat primarul Vladimir Păun.
    Obiectivele specifice ale proiectului vizează: crearea și menținerea locurilor de muncă prin activități de turism, în special pentru tineri și femei; creșterea valorii adăugate în activități de turism; crearea, îmbunătățirea și diversificarea infrastructurii și serviciilor turistice; creșterea numărului de turiști și a duratei vizitelor. „Prin această investiție va putea fi promovată cultura  locală tradițională și patrimoniul cultural și natural local. Se remarcă la nivelul județului numărul mare de unități administrativ teritoriale cu concentrare mare a patrimoniului construit cu valoare culturală de interes național în toate orașele, dar și în marea majoritate a comunelor, printre care se numără și comuna Răcoasa”, a mai spus primarul Vladimir Păun.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?