Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Dragoş Bîrlădeanu, membru al Adunării Generale a ANATOP


O delegație a Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP) Vrancea, condusă de vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu, a participat, în perioada 5-7 decembrie 2014, la Covasna, la întâlnirea membrilor Adunării Generale a Asociației Naționale a Autorităților Teritoriale de Ordine Publică (ANATOP). Din delegație au mai făcut parte consilierii județeni Nicușor Blându și Cristian Dănuț. Una dintre temele luate în discuție a fost modificarea/schimbarea statutului ANATOP prin primirea de noi membri, ocazie cu care ATOP Vrancea a devenit membru al Asociației Naționale a Autorităților Teritoriale de Ordine Publică, iar vicepreședintele  Dragoș Bîrlădeanu a obținut statutul de membru al Adunării Generale a ANATOP.
 În cadrul ședinței, membrii Adunării Generale au dezbătut necesitatea modificării actului normativ ce reglementează activitatea Autorităților Teritoriale de Ordine Publică în sensul obținerii personalității juridice pentru acest organism, recunoscând astfel rolul important pe care îl are în consultarea instituțiilor statului cu atribuții în asigurarea unui climat de ordine și siguranță pentru cetățean. De asemenea s-a discutat si despre problema legată de includerea în rândul membrilor de drept ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică, a inspectorului sef al Inspectoratului de Jandarmi Județean și respectiv inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
 Nu în ultimul rând a fost readusă în discuție problema legată de remunerarea activității secretarilor executivi ATOP, problemă ce nu a fost reglementată de legiuitor în ciuda volumului și complexității activității desfășurate de aceștia.                                   
                                     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?